Mardin Yeşilli’de 15 Temmuz coşkusu


Gündem 16.07.2021 15:00:00 0
Mardin Yeşilli’de 15 Temmuz coşkusu

Mardin’in Yeşilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının 5. yılı münasebetiyle Yeşilli Kaymakamlığı ve Yeşilli Belediyesi tarafından Kent Park’ta düzenlenen, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenleri düzenlendi.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Törene, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, İlçe Emniyet amiri Cengiz Sarar, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Aycan Ayan, AK Parti İlçe Başkanı Şahabettin Şafak, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 20.00’da Yeşilli Kent Parkta başlayan program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.

Programda 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Yeşilli ve Mardin’in dik duruşuna dikkat çeken Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir; bu milletin, bu devletin, bu ülkenin kolay bir lokma olmadığını söyledi. Demir, “Selam olsun 15 Temmuz şehitlerine, selam olsun 15 Temmuz gazilerine, selam olsun Nene Hatunlara, selam olsun tüm kahraman askerimize, polislerimize selam olsun o gecede dimdik ayakta duran Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Selam olsun şanlı bayrağımıza. Selam olsun Milli birliğimize.15 Temmuz bu dünyaya verilmiş bir mesajdır. Yüce rabbinden dilerim bir daha 15 Temmuz bir daha göstermesin. Rabbim birlik ve beraberliğimiz bozmazsın. Terörün dini imanı ırkı yoktur. Hepsi aynı kaynaktan besleniyor. Ama asla bunu başaramayacaklar. “dedi

Törende konuşma yapan Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk, FETÖ’nün hain darbe girişimine vurgu yaparak, “Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 darbe girişimi üzerinden 5 yıl geçti. 15 Temmuz Demokrasi Zaferini ve Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve her zaman hatıralarımızda canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

15 Temmuz dolayısıyla ilçe Kent Parkta düzenlenen etkinlikte Kuran Kerim tilaveti ardından öğrenciler günün anısına çeşitli şiirler okudu. Daha sonra sahneye çıkan Mevlana ilahi gurubu da bir birinden güzel ilahiler okuyarak geceye ayrı bir renk kattı. Geleneksel çorba ikramından sonra program gece saat 00.13’te selaların okunmasıyla devam etti. Gecenin sonunda ise anma törenine katılan vatandaşlar hep birlikte Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü düzenledi.
15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü programı kapsamında ilk olarak şehit yakınları ve gazilerin katılımı ile şehitlik mezarı ziyaret edildi. Ardından akşam namazına müteakip Yeşil Vadi Camii’nde tüm şehitler için mevlid-i şerif okutuldu.


Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki! Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti
Kurtulmuş: "Biz Kudüs'te, Gazze'de ecdadın ayak izlerini takip ediyoruz" Kurtulmuş: "Biz Kudüs'te, Gazze'de ecdadın ayak izlerini takip ediyoruz"
Üs bölgesinde isim değişikliği! Üs bölgesinde isim değişikliği!
Konya Büyükşehir potada yarı finalde Konya Büyükşehir potada yarı finalde