Mardin Yeşilli’de elektrik direkleri ve trafolar yenileniyor


Gündem 28.06.2021 15:00:00 0
Mardin Yeşilli’de elektrik direkleri ve trafolar yenileniyor

Mardin’in Yeşilli ilçesinde Enerji kalitesini yükselterek gerilim düşümünden kaynaklı arızaların ve kesintilerin önüne geçmek için eski trafolar ile cadde ve sokaklarda tehlike ihtimali bulunan elektrik direkleri ve trafolar kaldırılarak yerine beton elektrik direkler konuluyor.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardinin Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in girişimleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteği ile 20 milyon TL yatırımla 5 merkez mahalle ve kırsal Zeytinli Mahallesi olmak üzere ilçenin elektrik enerji nakil hattının eski demir direklerinin yeni beton direklerle değiştirilmeye başlandı.

Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçede elektrik hatların ve demir direklerin değişimi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın desteği ile Yeşilli 5 merkez mahalle ve kırsal zeytinli mahallesi olmak üzere 20 milyon TL yatırımla tüm elektrik direklerinin beton elektrik direkleriyle değişmesi ve hatların açık kablo yerine kapalı kablo olarak değiştirilmesi çalışmaları başladığını söyledi.

Vatandaşların ince kablo, düşük voltaj ve elektrik kesintileri şikâyetleri üzerine harekete geçtiklerini belirten Başkan Demir,” Hazırlanan proje ardından Mardin’den gelen bir ekip eski demir direklerinin yerine yeni beton direklerle değiştirilmeye başladı. Ekipler tarafından yenilenen diriklere DEDAŞ tarafından yeni kablolar çekiliyor. Açık kablo yerine kapalı kablo ile değiştiriyoruz. Ama bunun yetmediğinin farkındayız. Hizmetlerimiz devam edecek. Yeşilli halkının hizmetindeyiz. Bundan sonra da ilçemizin sorunları için çeşitli girişimlerimiz olacak ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşlar ise Yeşilli Belediye Başkanı Hayretin Demir’e teşekkür ederek, ilçede yapılan bu çalışmalar ve hizmetleri takdirle karşıladı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde
İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası
2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek 2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası