Mardinde Bilgi Evinde gençler geleceğe hazırlanıyor

Mardin’de Artuklu Belediyesi tarafından kurulan ve Türkçe, matematik, müzik ve bilgisayar olmak üzere 9 dalda ücretsiz kurs verildiği Bilgi Evi, gençleri geleceğe hazırlıyor.


Gündem 15.03.2021 13:30:00 0
Mardinde Bilgi Evinde gençler geleceğe hazırlanıyor

MARDİN (İGFA) - Artuklu Belediyesi bünyesinde kurulan Bilgi Evi, ilk, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik birçok dalda ücretsiz eğitim desteği sağlıyor. Son iki yılda Bilgi Evindeki kurslara katılarak üniversite sınavlarına hazırlanan 180 lise mezunundan 103ünün üniversiteyi kazandırdı.

2020 yılında 1160 gencin Bilgi Evinden faydalandığını belirten Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, gençleri geleceğe hazırladıklarını söyledi. Bilgi Evinde pandemi öncesinde bin 160 kayıtlı öğrencinin olduğuna dikkati çeken Başkan Tutaşı, "Yerimiz çok dar geliyordu. İnşallah bu darlığı da en yakın zamanda gidereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımızın bize bir sözü var. Yapacakları spor kompleksinde biz kendisinden donanımlı daha büyük bir gençlik merkezi talep ettik. Yapılacak projenin içine bunu da ekleyeceklerini söyledi. Biz burada öğrencilerimiz için varız. Gençlik için varız. Gençler bizim geleceğimiz. Biz bu çocuklara sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkacak" diye konuştu. 

Ders çalışmalarını Bilgi Evinde yaptığını söyleyen üniversite öğrencisi Merve Ateş Kan ise, mezun olduklarından dolayı evde çalışma ortamlarının pek olmadığını ifade ederek, "Belediye başkanımız bizim için böyle bir imkan sağladı. Buraya geliyoruz ve ders çalışıyoruz. Başkanımız bizim için kaynak desteği sunuyor. Bilgisayarlar getirdi, kitaplar getirdi. Bizim rahat bir ortamda ders çalışabilmemiz için bütün imkanları sundu, teşekkür ediyoruz" dedi.




“Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız” “Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız”
Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ
EĞİRDİR’DE DOLU ETKİLİ OLDU EĞİRDİR’DE DOLU ETKİLİ OLDU