Gündem

Gündem Haberleri

Mardinde “Kayıtdışı” sergi

Mardin’de 13 Metrekare Sanat Kolektifi’nin Kültür için alan tarafından desteklenen “Kayıtdışı” proje sergisi sanatseverleri bir araya getirdi.


Gündem 15.03.2021 14:30:00 0
Mardinde “Kayıtdışı” sergi

MARDİN (İGFA) - Mardinde  Kültür Sokakta 3 farklı mekânda halkın ziyaretine açılan serginin küratörlüğünü Canan Budak üstlendi. “Kayıtdışı” sergisinde Mehmet Ali Boran, Amar Kılıç, Mehmet Çimen, İrfan Amida, Cebrail Özmen, Flaneur inisitatifi, Mehmet Sait Tunç, Adnan Toparlı, Canan Budak Veysi Anuk, Hasan Atılgan, İbrahim Ayhan, Büşra Akgeyik, Nurullah Değer, Murat Küçük gibi sanatçılar var.

Mardin’de 13 Metrekare Sanat Kolektifi’nin fotoğraf sanatçısı Amar Kılıç , kendi kent deneyimleri üzerinden mekânları, kimlik, aidiyet, zorunlu göç gibi kavramlar ile birlikte değerlendirirken, kültür taşıyıcıları ve basılı kaynaklar aracılığıyla mekânları yeniden okumaya açtığını söyledi.  Mekânların ortak kaderleri olan yıkım, yabancılaşma, terkediliş ve kimliksizleştirmeyi sorunsallaştırdığını belirten Kılıç, “Kayıtdışı”  sergisinin bir filmde sansürlenen ya da filmin dışında kalan sahnelerin yeniden filme dâhil edilmesi olarak da okunabileceğini söyledi.

Heykeltıraş Sanatçısı Canan Budak ise, "Taşların Akrabalığı” adlı çalışmasında yıllardır insan merkezli tahakkümün hüküm sürdüğü Mardin Kalesine odaklandığını belirterek, çalışma, kaleden devşirilen taşları bir araya getiren bir yerleştirmeden oluşur. Minyatür bir tasnif alanı üzerinden mekânı yeniden üretir. Düşüncesi ile sergiye katkı sağladığını ifade etti.

Serginin 21 Marta kadar açık kalacağı öğrenildi.








Talas Çanakkale Müzesi'nde rekor üstüne rekor Talas Çanakkale Müzesi'nde rekor üstüne rekor
Bursa İnegöl'de gençlerin yoluna ışık tutacak etkinlik başladı Bursa İnegöl'de gençlerin yoluna ışık tutacak etkinlik başladı
Tofaş potada dörtlü final peşinde Tofaş potada dörtlü final peşinde
KSO Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’ne başvuru süresi uzatıldı KSO Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’ne başvuru süresi uzatıldı
Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni oyunla izleyici karşısında Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni oyunla izleyici karşısında