Mardinin ilçelerinde hizmet seferberliği başlıyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe, Yeşilli ve Nusaybin ilçelerinde bir dizi ziyaret ile incelemelerde bulundu.


Gündem 7.03.2021 12:30:00 0
Mardinin ilçelerinde hizmet seferberliği başlıyor

MARDİN (İGFA) - Mardinin ilçelerinde yapılması planlanan ve devam eden yatırımları yerinde incelemek, sorunların yerinde tespiti ile sorunların çözümüne yönelik ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdüren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ilk olarak Kızıltepe ilçesini ziyaret etti.

Kızıltepe ilçesinde yapılması planlanan Mezbahane ve Canlı Hayvan Pazarı projeleri için alan incelemesinde bulunan Vali Demirtaş, daha sonra Mardin Orman Fidanlık Şefliği içerisinde yapımına başlanan meyve serasını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Kızıltepe ilçesindeki temaslarını tamamlayan Vali Demirtaş, ardından Yeşilli İlçesini ziyaret etti. Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk ve Belediye Başkanı Hayrettin Demir tarafından karşılanan Vali Demirtaş, turizme kazandırılması amacıyla projelendirme çalışmalarının sürdüğü Yeşilvadi Deresi, Şirinevler Mahallesi’nde tamamlanan Namık Kemal İlköğretim okulu ile Atık Su Arıtma tesisinde incelemeler gerçekleştirdikten sonra ilçede devam eden Kentsel Dönüş Projesi kapsamındaki çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

Ardından programına Nusaybin ilçesiyle devam eden Vali Demirtaş, Kaymakam Emre Yalçın’dan ilçenin genel durumunu ve yürütülen çalışmaları dinleyip Nusaybin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı boru üretim fabrikasında incelemeler yaptı.

Kapalı semt pazarının yapılacağı alanda yerinde incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, esnafları rahatlatacak pazarın bir an önce ilçeye kazandırılması için çalışmaların hızlandırması talimatında bulundu. Yapılması planlanan projelere yönelik Nusaybin ilçesinde incelemelerine devam eden Vali Demirtaş, tüm ilçelerde bir hizmet seferberliğinin başlatılacağını söyledi.

Merkezden kırsala kentin her noktasında yoğun bir çalışma içerisine girileceğini belirten Vali Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin her noktasında yer alan vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacak vatandaş odaklı hizmetler gerçekleştireceğiz. Sorumluluk alanımızdaki tüm alanlara değer katacak projeleri hayata gerçekleştireceğiz. Proje ve yatırımlarımız katlanarak devam edecek” dedi.

İncelemelerde Vali Demirtaş’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Alan ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Abdulbaki Turğut eşlik etti.  


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı