Mardinli öğrencilere en iyi senaryo ödülü

Mardin 13 Mart İlköğretim okulu öğrencileri "Minik Eller Kod Yazıyor" projesinde en iyi senaryo ödülü dalında birinci oldu.


Gündem 6.03.2021 13:00:00 0
Mardinli öğrencilere en iyi senaryo ödülü

MARDİN (İGFA) - Habitat Derneği ve QNB Finansbank tarafından gerçekleştirilen, “Minik Eller Kod Yazıyor” proje yarışmasına katılan Artuklu 13 Mart İlkokulu öğrencilerinden Eyyüp Eren Sandım ve Elif Naz Ateş, 8-10 yaş kategorisinde en iyi senaryo ödülü dalında birincilik elde etti.

Öğrencilere ödüllerini veren Mardin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, öğrenciler için güzel bir ödül olduğunu söyleyerek, başarılarından ötürü kutladı. Bu yılki teması “Dünya Sorunlarına Çözüm Bul” olan yarışmaya “Mücadeleci Fidanlar” oyunu ile katılan öğrencilerin oyunu geliştirmekteki amacının dünyayı iyileştirme ve çevre kirliliğinin neden olduğu iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzlukları konu aldığını söyleyen Müdür Polat, "Çocukların yaparken/eğlenirken öğrenmesini hedefleyen proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmeyi, onları programcılık ile tanıştırıp kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor. Öğrencilerimiz Eyüp Eren Samdım, Elif Naz Ateş ve öğrencilerimize danışmanlık yapan öğretmenlerimiz Rukiye Alp Danışman ve Selin Çelik’e başarılarının devamını diliyorum” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı