Marmarabirlikten yılsonu ödemeli akaryakıt desteği

Dünyanın en kaliteli sofralık zeytinlerinin yetiştirilmesi amacıyla bölge zeytin üreticilerinin çatı kuruluşu olan Marmarabirlik, Petrol Ofisi ile yaptığı sözleşme ile üretici ortağına akaryakıt desteği verecek.


Gündem 8.03.2021 16:00:00 0
Marmarabirlikten yılsonu ödemeli akaryakıt desteği

BURSA (İGFA) - Üreticiye destek anlayışı ile hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Marmarabirlik, tarihinde ilk kez ortaklarına akaryakıt desteği vereceğini duyurdu.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, gübre ve zirai ilaç desteğinden sonra üreticilerin en önemli girdi kalemini oluşturan akaryakıt için de destek vereceklerini söyledi.  Akaryakıt firmalarından alınan teklifler doğrultusunda,  Marmarabirlik’e bağlı kooperatiflerin faaliyet bölgelerinde ve kırsalda yaygın istasyona sahip  olan ve lokasyonu kolay Petrol Ofisi ile anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Yıl sonunda ürün bedelinden kesilmek üzere yapılacak akaryakıt desteğinde ortakların aldıkları gün itibarıyla TL olarak ne kadar akaryakıt aldıysa, yıl sonunda o kadar ödeme yapacağını kaydeden Başkan Asa, "Faiz ve fiyat farkı olmayacaktır. Üreticilerimiz yeni sezona hazırlık için ihtiyaç duyduğunda, ‘Benim Kooperatifim var’ diyerek akaryakıt istasyonundan traktörüne mazotunu alabilecektir” dedi.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

İki kurum arasında yapılan sözleşmeye göre 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren başlayacak akaryakıt desteğinin 31 Ekim 2021 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. Kooperatife 3 yıl ürün teslimatında bulunan ve ortalaması 1000 kilograma kadar üreticilere 150 litre, 1001-2500 kilogram arasında teslimat  yapanlara 200 litre, 2500 kilogram üzerinde olan teslimatı bulunan ortaklara ise 250 litre mazot verilebileceği bildirildi.


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı