Gündem

Gündem Haberleri

Mehmet Başaran’a hüzünlü anma


Gündem 29.06.2021 14:30:00 0
Mehmet Başaran’a hüzünlü anma

Cumhuriyetin en önemli eserlerinden biri olan Kepirtepe Köy Enstitülü şair, eğitimci ve yazar Mehmet Başaranın aramızdan ayrılışının 6. yıl dönümünde Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesinde anma etkinliği düzenlendi. 

KIRKLARELİ (İGFA) - Kırklareline bağlı Lüleburgaz Belediyesi Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Lüleburgaz Şubesi ile birlikte bundan 6 yıl önce kaybettiğimiz Kepirtepe Köy Enstitülü şair, yazar Mehmet Başaran için anma etkinliği düzenlendi. Mehmet Başaran Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu YKKED üyesi Aysun Dedeoğlu yaptı. Etkinliğe Başkan Gerenli, YKKED Yönetim Kurulu Üyesi Hamiyet Gülaçar, YKKED üyeleri Aysel Balkan Tan, Enver Kenar ve YKKED destekçisi Muammer Gözlüklü, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Tunay Kanturer, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı, Kepirtepe mezunları, CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları, çevreci aktivist Hakan Dedeoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan anma etkinliği, Aysel Balkan Tan, Enver Kenar ve Muammer Gözlüklü’nün Mehmet Başaran’ın şiirlerini seslendirmesiyle devam etti. Etkinliğin devamında sanatçılar Vildan Alalat ve Birgül Tınmaz, Mehmet Başaran’ın annesinden dinlediği ve çok sevdiği Rumeli türkülerini seslendirdi. 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Burada söyleşiler, dinletiler düzenlemeye devam edelim. Karanlığa inat meydanlarda olalım. Karanlığa meydan vermeyelim. Aydınlanma ışığı hiç sönmeyecek. Biz bu düşüncenin arkasında sonuna kadar duracağız” dedi.  Mehmet Başaran’ın eserleriyle, düşün hayatımızda yarattığı değişimle gurur duyduklarını söyleyen Başkan Gerenli, “Mehmet Başaran’ın köy enstitülü olmasıyla gurur duyuyoruz. Köy enstitüleri 10 yıl savaşlardan geçmiş, yetişmiş genç nüfusunun büyük bir çoğunluğunu savaşlarda kaybetmiş ve ülkenin çoğunluğu köylerde yaşayan genç Cumhuriyetimizin en önemli aydınlanma projesiydi. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler olarak, köy enstitülerinin arkasında durmaya devam edeceğiz. Mehmet Başaran’ın aynı zamanda Kepirtepeli olmasıyla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

YKKED Yönetim Kurulu Üyesi Hamiyet Gülaçar, Mehmet Başaran’ın bu toprakların çocuğu olduğunu ve duruşundan, düşüncelerinden, üretme hissinden asla ödün vermediğini söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi
Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor!  Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor! 
Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır” Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır”