Memur ve emeklilerin beklediği zam oranı belli oldu


Gündem 12.06.2021 13:00:00 0
Memur ve emeklilerin beklediği zam oranı belli oldu

Merkez Bankasının anketine göre, memur ve emekliler temmuzda yüzde 7.67 zam alacak

Milyonlarca memur ve emekliye temmuzda zam yapılacak. Maaş artışında 2021in ilk 6 aylık enflasyonu belirleyici olacak. Dolayısıyla zammın netleşmesi için haziran ayı verisinin gelmesi bekleniyor. Merkez Bankasının Piyasa Katılımcıları Anketine göre, haziranda TÜFEnin yüzde 1.21 gelmesi bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.67 olacak. Memurlar ve memur emeklileri de yüzde 3lük zamma ilaveten yüzde 4.67 enflasyon farkından yararlanacak.

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayında maaşlarına yansıyacak zammı bekliyor. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon verisi belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; ocak-mayıs enflasyonu yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Geriye sadece haziran verisi kaldı. Bu da 5 Temmuzda belli olacak.

ZAM ORANI 7.67 OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) dün açıkladığı eski adıyla Beklenti Anketi, yeni adıyla Piyasa Katılımcıları Anketinde haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 1.21 çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.67 olacak. Memurlar ve memur emeklileri de yüzde 3lük zamma ilaveten yüzde 4.67 enflasyon farkından yararlanacak.

5 TEMMUZ KİLİT TARİH

Emekliler 5 Temmuzda kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak. Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 8.36, memurlar ve memur emeklilerinde ise yüzde 7.33 olarak gerçekleşmişti.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı