Meral Akşenerden Mardinli öğrenciye tablet sözü

Mardin’de ilçe gezilerine devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener’i gören öğrencilerin EBA’ya girebilmek için tablet istemeleri dikkat çekti.


Gündem 12.03.2021 17:00:00 0
Meral Akşenerden Mardinli öğrenciye tablet sözü

MARDİN (İGFA) -  Midyat ve Ömerli ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada kendisini yalnız bırakmayan ve EBA’ya giremeyen öğrenciler tarafından tablet isteği ile karşı karşı kaldı. Sık sık kendisinden tablet isteğinde bulunan öğrencilere Akşener de sesiz kalmayarak öğrencilere tablet sözü verdi.

Mardin’in Ömerli ilçesinde girdiği bir bakkalın 4. Sınıfa giden çocuğu Muhammed Enes ile konuşan Akşener’e eğitimden uzak kaldığını belirten küçük Enes: “Bu sene 4. Sınıfa geçtim. EBA’ya giremiyorum çünkü internet yok, tabletimiz yok. Bir tane akıllı telefonumuz var kardeşimle ortak kullanıyoruz o yüzden düzenli olarak dersime giremiyorum” dedi.   Akşener ise Enes’e tablet hediye etmek için bilgilerini aldı.    

 Daha sonra atanamayan bir öğretmenle konuşan Akşener’e dert yanan vatandaş, “Biz atanamayan öğretmenlerin sesini duyurmanızı istiyoruz. 20 bin atama yapıldı fakat 120 bin öğretmen açığı var. Bu 120 bin açığın yaklaşık 80 bini ücretli öğretmenlerle çözülmeye çalışıyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Ücretli öğretmenler ile ucuz iş gücüne devlet kaçmamalı” derken atanamayan başka bir sağlıkçı ise şunları kaydetti: “670 bin sağlıkçı var atama bekleyen devlette açık olmasına rağmen atamalar yapılmıyor. Sizden isteğimiz bizleri de gündeme getirmeniz” ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu