Migros’un uzun vadeli kredi notu yükseldi


Gündem 28.07.2021 09:30:00 0
Migros’un uzun vadeli kredi notu yükseldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Migros’un AA(tur) olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan AAA(tur)a yükseltti. Not görünümü durağan olarak belirlendi.

İSTANBUL (İGFA) - Migros 2021 yılının ilk 6 ayında online yatırımlarının yanı sıra, 140 yeni mağaza açtı ve coğrafi yaygınlığını artırarak yatırımlarını sürdürdü.

Fitch Ratings, raporunda Migros’un borçluluğunun azaltılması ve FX riskinin kapatılmasının neticesinde şirketin finansal risk profilinin önemli ölçüde iyileşmesinin not artışında etkin olduğunu ifade etti.

Raporda, Migros’un kapatılan kur riski, borçluluğu azaltma konusunda gösterdiği güçlü irade ve bunu açıkça ortaya koyması, gerçekleştirilen varlık satışlarının borçluluğun azaltılmasında kullanılması, Migros’u sektörde farklılaştıran, kendine özgü değer yaratma becerisi, güçlü online operasyonları, markalı ürün tedarikçileri ile olan kuvvetli ilişkileri, geniş ve rekabetçi fiyatlı ürün çeşidi ve serbest nakit akımı yaratmadaki kabiliyeti kredi notuna ilişkin destekleyici faktörler olarak sayıldı.


İstanbullulara hava uyarısı! İstanbullulara hava uyarısı!
Manisa'nın hedefi galibiyet Manisa'nın hedefi galibiyet
Manisa'da kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçerken ne yapmalı? Manisa'da kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçerken ne yapmalı?
Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti
“Manisa’nın tüm değerlerine sahip çıkacağız” “Manisa’nın tüm değerlerine sahip çıkacağız”