Millet İttifakı’nda adaylık karmaşası


Gündem 10.07.2021 12:30:00 0
Millet İttifakı’nda adaylık karmaşası

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Kuşoğlunun "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğludur" sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Bizim gönlümüzden de Meral Akşenerin Cumhurbaşkanı olması geçiyor" yanıtını vermişti. Kılıçdaroğlu ise çıkan adaylık karmaşasına yönelik olarak "Biz seçime Millet İttifakı olarak gireceğiz" dedi.

Olası bir seçimde Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki tartışmalar siyaset kulislerinin ana gündem maddesi. Cumhur İttifakının adayının her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağı dile getirilirken; Millet İttifakının adayı ise henüz netleşmedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU"

Millet İttifakının adayı için farklı isimlerin ortaya atıldığı bu dönemde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlundan dikkat çeken bir çıkış geldi. Kuşoğlu, CHPnin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyerek "Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlunun sevgi ve saygılarını iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZİM GÖNLÜMÜZDEN AKŞENERİN ADAYLIĞI GEÇİYOR"

Bu açıklama sonrası gözler, CHPnin ittifak ortağı İYİ Partiye çevrildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun adının geçtiği iddialarına yönelik soruya "Öyle bir konu konuşuldu diye bir şey yok. Her partide bulunan insanların gönlünden biri geçiyor. Bu doğal bir şey. Bizim gönlümüzden de Meral Akşenerin Cumhurbaşkanı olması geçiyor. Sadece şunu söyleyebiliriz; onun gününe çok var. Hepimiz Türkiye sevdalısıyız. Bu konularda çok kolay anlaşılır. Bütün partilerle ilgili söylüyorum, arada bir sürtüşme çıkmaz. Bu zamanı geldiğinde halledilecek bir konudur. Sahada çalışanın hakkını Allah bir gün verir. Türkiyeyi kaosa düşürecek bir adımı İYİ Parti olarak atmayacağımızı genel başkanımız Akşener bütün programlarında söylüyor" yanıtını verdi.

"ONAYLARINI ALMADAN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMAK YANLIŞ OLDU"

Gelişmeler üzerine Sözcüden Emin Çölaşana konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık karmaşasıyla ilgili şunları söyledi: "Sayın Kuşoğlu zamansız bir açıklama yapmış, üzülerek haberim oldu. Biz cumhurbaşkanlığı seçimine Millet İttifakı olarak diğer partilerle birlikte gireceğiz. Onlara danışmadan, onların onayı alınmadan, birlikte karar verilmeden, şu veya bu kişinin aday olacağını açıklaması yanlış oldu."


LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni
Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor
Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu