Gündem

Gündem Haberleri

MSB’den Afganistan açıklaması


Gündem 29.07.2021 14:00:00 0
MSB’den Afganistan açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, son iki ayda 10’u büyük 40 operasyon yapıldığını yılbaşından bu yanan bin 595 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, TSK unsurlarının Afganistanda meşru müdafa dışından operasyonel görevde bulunmayacağını kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, artan bir şiddet ve tempoda kararlılıkla devam eden terörle mücadele kapsamında son iki ay içerisinde yurt içi ve sınır ötesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edildiğini belirtti. Bakanlık, 10’u büyük, 30’u orta çaplı olmak üzere 40 operasyon düzenlendiğini 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 18 bin 296, bu yılın başından itibaren ise bin 595 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son gelişmeler ışığında İran sınırında gerekli birlik kaydırmaları ve takviyeler yapıldığı kaydedilen açıklamada, Mehmetçikin sınır ihlallerini engellemek için faaliyetlerini yürüttüğü kaydedildi.

"AFGANİSTANDA MUHARİP GÖREV OLMAYACAK"

Türkiye olarak uzun süredir Afgan kardeşlerin huzuru ve refahı için Afgan halkı istediği sürece yanlarında olacaklarını belirten Milli Savunma Bakanlığı, göreve devam edilmesi durumunda Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Afganistan’da en başından beri olduğu gibi muharip bir görevi olmayacağı, meşru müdafa dışında herhangi bir operasyonel görevde bulunulmayacağı belirtildi.

https://youtu.be/vzsxOyKI-iE?t=69

Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı
Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak