Gündem

Gündem Haberleri

Mudanya ‘lezzet’e doydu


Gündem 5.07.2021 11:00:00 0
Mudanya ‘lezzet’e doydu

Bursada Mudanya Belediyesince dört gün boyunca süren Lezzet Şenliğinde 100 stant kurulurken, yöresel tatlar, el sanatları ve hediyelik eşyalar Mudanyalıların beğenisine sunuldu.

BURSA (İGFA) - Mudanyanın mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla gelenekselleştirilen Lezzet Şenliğinde kültürün bir parçası olan Girit yemekleri, zeytinyağlılar, kadınların el emeği ürünleri beğeniye sunuldu. Şenlik kapsamında düzenlenen "En lezzetli Zeytinyağı Yemek ve Tatlı" yarışmalarında dereceye girenler de ödüllendirildi. Yarışmada Kemaliye Karanın yaptığı "Fava" yemeği birinci oldu.

Mütareke Meydanında 4 gün boyunca her akşam konserlerin olduğu şenliğin kapanışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiklerinde ilçenin var olan değerlerini yaşatma sözü verdiklerini anımsatarak, önümüzdeki aylarda da diğer yöresel şenliklerin yapılacağını ve birbirinden özel tatları, Mudanyanın bereketini Bursalılarla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.


Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti
Çayırova’da 23 Nisan coşkusu Çayırova’da 23 Nisan coşkusu
Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’ Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’
Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti