Muğla Büyükşehir’in veterinerleri kaplumbağayı hayata bağladı


Gündem 15.06.2021 16:00:00 0
Muğla Büyükşehir’in veterinerleri kaplumbağayı hayata bağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Veteriner ekipleri, kaza sonucu üzerinden araba geçen kaplumbağayı tedavi etti. Kabuğunda kırıklar ve vücudunda büyük yaralar oluşan kaplumbağa ölmek üzereyken, ekiplerin müdahalesiyle tekrar hayata kavuştu.

MUĞLA (İGFA) - Muğlada bugüne kadar binlerce tıbbi müdahale ile birçok can dostu sağlığına kavuşturan Büyükşehir Belediyesi Veteriner ekiplerinin son misafiri kaza geçiren bir kaplumbağa oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önündeki otoparkta kaza sonucu üzerinden araç geçen kaplumbağanın kabuğunda önemli kırıklar ve vücudunda yaralar meydan geldi. Durumu gören vatandaşların Büyükşehiri aramaları ile birlikte ekipler hızlıca olay yerine giderek kaplumbağayı Geçici Hayvan Bakımevine götürdü. Veteriner Hekimler tarafından yapılan cerrahi müdahale sonucunda kaplumbağanın kabuğunda meydana gelen kırıklar ve kanamaların olduğu bölgeler tedavi edilirken vücutta bulunan yabancı maddeler arındırıldı. Genel durumu iyi olan kaplumbağa kafes istirahatine alınırken tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına salınacağı öğrenildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu