Muğla’da itfaiye eri olmak için ter döküyorlar


Gündem 16.06.2021 14:30:00 0
Muğla’da itfaiye eri olmak için ter döküyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi bünyesine alınacak olan 101 İtfaiye erinin başvuruları tamamlandı. Sözlü ve uygulamalı sınavlar 9 Temmuz’a kadar sürecek.

MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye eri alım sınavına başvuran 505 asil aday, 9 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek olan uygulamalı parkurda ter döküyor. Lise, herhangi bir önlisans programı, itfaiyecilik ve yangın güvenliği veya sivil savunma ve itfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olan adaylar, sözlü mülakat ve itfaiye parkurunda kıyasıya mücadele diyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Daire Başkanlığı yerleşkesinde yapılan sınavda adaylar, tecrübeli itfaiyecilerin hazırladığı dayanıklılık ve yeterlilik parkurlarında koşma, merdiven çıkma, engelleri atlama gibi çeşitli testlerden geçiriliyor. Adaylar uygulamaları parkurun ardından oluşturulan heyet önüne mülakata alınıyor.

Mülakatlar sonunda lise ve dengi okul mezunu 51 aday, herhangi bir önlisans programından mezun 25 aday, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön Lisans Mezunu 25 aday olmak üzere toplam 101 kişi itfaiye eri olmaya hak kazanacak.


Tartışılan yaz saati uygulaması değişiyor mu? Bakan Bayraktar'dan net cevap 2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan herkesin merak ettiği açıklama geldi.
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU
Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Avcı’dan kritik açıklamalar AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı’nın 7 bölge, 81 il ve 25 ülkede, 52 Televizyon Kanalı ile Ankara’dan ortaklaşa gerçekle
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı