Muğla’da mezbahalar kesime hazır


Gündem 16.07.2021 10:00:00 0
Muğla’da mezbahalar kesime hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı şartlarda ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirebilmeleri için mezbaha tesislerinde ve kesim ünitelerinde tüm hazırlıklarını tamamladı.

MUĞLA (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve kesim ünitelerinde Kurban Bayramı süresince veteriner hekimlerin kontrolünde ve randevu sistemi ile kurban kesim hizmeti verilecek. İl Kurban Hizmetleri Komisyonun kararı gereğince belirlenen tarifeler ile büyükbaş hayvanlar 500 TL, küçükbaş hayvanlar ise 130 TL’den kesilecek.

3 MEZBAHA, 4 KESİM ÜNİTESİNDE HİZMET

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşlara Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan İşletme Onay Belgeli, uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO:22000 kalite belgeli Marmaris, Menteşe, Milas Mezbaha Tesisleri’nde hizmet verecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Kavaklıdere, Yatağan, Bodrum ve Datça ilçelerinde bulunan kesim ünitelerinde de vatandaşlara kurban kesim hizmet verecek.

İl genelinde hizmet verecek olan 3 mezbaha ve 4 kesim ünitesinde COVID-19 salgınına karşı birçok tedbir alındı. Kurbanlık etler Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen hijyenik, gıda güvenliğine uygun, doğada çözünebilen yüksek, mukavemetli poşetlere konularak vatandaşlara teslim edilecek.


Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı 
İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı
Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi
Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor! Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor!
Aynı gece iki muhteşem konser Aynı gece iki muhteşem konser