Murat Kekilliye sağlıkçılardan tepki!

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, müzisyen Murat Kekilli’nin Twitter üzerinden yaptığı ‘sosyal deneye’ dikkati çekerek, "COVID yalanına inanmıyorum" ifadelerini kullanması, pandeminin başından beri hayatlarını riske atan


Gündem 7.04.2021 13:30:00 0
Murat Kekilliye sağlıkçılardan tepki!

İSTANBUL (İGFA) - Son günlerde koronavirüs ile alakalı artan komplo teorilerine değinen SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, Koronavirüs pandemisi, yakınlarını virüs nedeniyle kaybedenlerin acısı kadar gerçek olduğunu belirtti. "Bilimsel temellere dayanmayan, akıldışı iddialar toplumun pandemi önlemlerine karşı davranışlarını olumsuz etkiliyor" diyen Akarken, "Özellikle de toplum tarafından tanınan ünlü isimlerin ‘COVID yalanına inanmıyorum’ gibi mesnetsiz iddiaları duyurması, koronavirüs üzerine ‘sosyal deney’ gerçekleştirmesi hem biz sağlık çalışanlarının emeğine hem de yitiren on binlerce hayata saygısızlık niteliği taşıyor. ‘Koronavirüse inanmıyorum, virüs hasta etmez’ demek artan vaka sayılarının üzerine yenilerinin eklenmesine davetiye çıkarmak demektir” diye konuştu.

‘AŞI KARŞITLIĞI KOMPLO TEORİLERİNDEN BESLENİYOR’ 

"Aşı karşıtlığı komplo teorilerinden besleniyor" diyen Özlem Akarken, “Tıp bilimi ile uzaktan yakından alakası olmayan Bill Gates, Elon Musk gibi isimlerin aşı geliştirmek ve para kazanmak gibi amaçlarla koronavirüsü yaydığını anlatmak, buna inanmak, bu konuda paylaşımlar gerçekleştirmek ne yazık ki bir kesim tarafından kabul görebiliyor. Bu akıldışı açıklamaları sosyal medya mecraları engellemeli. Ünlü isimlerin bu gibi iddiaları gerçekmiş gibi anlatıyor olması kamu kurumlarını harekete geçirmeli” dedi. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı