MÜSİAD üyeleri Kıbrıs’ta GÜNSEL’i test etti


Gündem 3.07.2021 12:30:00 0
MÜSİAD üyeleri Kıbrıs’ta GÜNSEL’i test etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Üyeleri, KKTC’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’i evinde ziyaret etti.

KKTC (İGFA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleri, Lefkoşa’da açılan MÜSİAD KKTC’nin şube açılışı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde GÜNSEL’i ziyaret etti. Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsünde bulunan sürüş alanında GÜNSEL’in ilk modeli B9 ile test sürüşü gerçekleştiren MÜSİAD Üyeleri, üretim tesislerini de gezerek aracın özellikleri ve seri üretim hazırlıkları ile ilgili de detaylı bilgiler aldı.

Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSAİD’ın gerçekleştirdiği GÜNSEL ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Kaan, GÜNSEL’in KKTC’nin en önemli üretim markası olarak ülke sanayisinin gelişiminde lokomotif olacağını belirterek, ağırlıklı olarak ithal edilen otomobillerin ülkede üretilmesini sağlamanın yanında, hem TOGG hem de GÜNSEL’in Türk dünyasının küresel yüzleri olarak ihracat ve istihdam başta olmak üzere ülke ekonomilerine ciddi katkı sağlayacağını vurguladı. 

Kasım 2020’de İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD EXPO fuarında, Türkiye tanıtımı yapılan GÜNSEL, büyük bir beğeni toplamıştı. Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde Türk mühendis ve tasarımcıların 1,2 milyon saat emekle geliştirdiği KKTC’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’de seri üretim için hazırlıklar sürüyor. Bu ay içerisinde açılışı yapılacak olan ikinci faz üretim tesisi ile birlikte GÜNSEL Üretim Tesisleri, 35 bin metrekarelik toplam kapalı alana ulaşacak. 


Fenerbahçe Alagöz Holding 4 kupalı sezonu değerlendirdi Fenerbahçe Alagöz Holding 4 kupalı sezonu değerlendirdi
Çölden gelen kumlar etkisini gösterdi. Çölden gelen kumlar etkisini gösterdi.
Mert Demir konserinde yeni rekor Mert Demir konserinde yeni rekor
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Kocaeli İzmit'te İZGİM kadın girişimcileri destekliyor Kocaeli İzmit'te İZGİM kadın girişimcileri destekliyor