Mustafakemalpaşada bereket kumbarası

Bursanın Mustafakemalpaşa Belediyesi, geri dönüşüm seferberliği kapsamında ilçenin dört bir yanını ayakkabı ve giysi kumbaraları ile donattı.


Gündem 2.04.2021 10:30:00 0
Mustafakemalpaşada bereket kumbarası

BURSA (İGFA) - ‘Sıfır Atık’ ta öncü şehirlerin arasında yer alan Bursanın Mustafakemalpaşa ilçesinde 31 farklı noktaya yerleştirilen kumbaralar vatandaşlar tarafından ilgi görürken israfında önüne geçiliyor.

İhtiyaç fazlası kullanılmayan giysiler kumbaralarda toplanıp ayrıştırıldıktan sonra kullanılabilir durumdakiler belirli işlemlerin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin El Ele Sosyal Paylaşım Mağazası’ndaki stantlarında yerini alıyor, kullanılmayacak durumdaki giysiler ise fabrikalara izolasyon malzemesi olarak gönderilip yerine hiç kullanılmamış giysiler ile değiştiriliyor.

İlçe halkı arasında sosyal paylaşma ruhu ve bilinci oluşturulmasını hedefleyen proje ile ihtiyaç fazlası malzemelerin çöpe gitmesi engellendiği gibi toplanan kullanılabilir durumdaki giysi ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Yenilenen kumbaralarla ilgili bilgi veren Başkan Mehmet Kanar, daha önce mahallelerdeki bulunan kumbaraların zaman zaman istismara neden olacak işlemlere maruz kaldığını vurgularken, "Bunun önüne geçmek için yeni tasarımla birlikte insan unsuru kullanılarak çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen her hangi bir müdahalenin olmasını engellemiş bulunuyoruz. Yeni kumbaralarımız kullanılmayan ayakkabı, giysi ve benzeri malzemeler bırakıldıktan sonra kapanıyor” dedi.

 Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “31 farklı noktaya kumbaralarımızı yerleştirerek geri dönüşüm kapsamında hem çevre korurken hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Toplanan giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi