Olimpiyatlarda hangi ülke kaç madalya kazandı?


Gündem 27.07.2021 16:00:00 0
Olimpiyatlarda hangi ülke kaç madalya kazandı?

Japonyanın ev sahipliğini yaptığı 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları 23 Haziran tarihinde başladı. Geçen yıl yapılması planlanan ancak COVID-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelenen oyunlarda toplam 205 ülkeden 11 bin 500 sporcu 33 spor dalında mücadele veriyor.

Japon tasarımcı Junichi Kawanishi tarafından atletlerin spora başlangıcından olimpiyat yarışmacısı olmalarına kadar geçirdikleri yolculuğu sembolize eden madalyalar geri dönüştürülen metalden yapıldı. Toplam 5 bin olimpiyat madalyası üretimine yetecek kadar hammade ülke çapında bağışlanan 79 bin ton tutarındaki kullanılmış cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlar gibi cihazlardan elde edildi.

8 Ağustos tarihine kadar sürecek organizasyonda toplam 339 adet madalya sahibini bulacak.

Oyunlarda bugüne kadar yapılan karşılaşmalarda en fazla madalya kazanan ülke Çin oldu. 8’i altın toplam 20 madalya kazanan Çin’i Amerika Birleşik Devletleri bir gümüş madalya farkıyla ikinci sırada takip etti. Üçüncü sırada ise 8’i altın toplam 14 madalya ile ev sahibi Japonya yer aldı. Dördüncü sırada Rusyai beşimnci sırada ise Birleşik Krallık bulunuyor.

Türkiye ise tekvandoda Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün’ün kazandığı iki bronz madalya ile şu anda 48inci sırada yer alıyor.

İşte spor dallarına ve ülke temsiline göre madalya dağılımında son durum:


Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü
RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi