Otobüs ve uçaklarda pandemi telaşı

Salgın tedbirleri kapsamında alınan 29 Nisan 19.00dan 17 Mayıs 05.00a kadar sürecek tam kapanma kararı, online seyahat bileti sitelerinde yoğunluk oluşturdu.


Gündem 27.04.2021 18:30:00 0
Otobüs ve uçaklarda pandemi telaşı

BURSA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni tedbirlerini açıkladı. Açıklamaya göre 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00e kadar sürecek şekilde 18 günlük tam kapanma kararı alındı. Bu kararın ardından kısıtlama öncesi şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşlar ise bilet sitelerine yöneldi.

BAZI SİTELER KİLİTLENDİ

Dün geceden itibaren uzun zamandır durgun olan sektörün kısa süreli de olsa bir hareketlilik yaşadığını belirten biletall.com Ceo’su Yaşar Çelik, “Açıklamanın hemen ardından hem çağrı merkezi hem site üzerinden yoğunluk başladı. Mobil uygulamalardan bilet alımı da yüksek oranda gerçekleşti.  İlk 1 saat içinde birçok firmanın biletleri tükendi. Normal bir güne göre 4 kat otobüs bileti, 3 kat uçak bileti satıldı.   Yoğunluk dün geceye göre nazaran daha az şekilde devam ediyor. Bazı seyahat siteleri kilitlendi.  Firma olarak bu duruma güçlü altyapımız ile hazırlıklıydık, süreci sorunsuz şekilde atlattık” ifadeleri kullandı.

 İPTALLER GELİYOR 

Bir günlük artış karşısında 20 günlük iş durması, maalesef sektörün beklediği bayram hareketini de ortadan kaldırdığına dikkat çeken Çelik, sözlerine şöyle devam etti:  Dün gece yoğun bir şekilde satın alma süreci yaşanırken bugün de kapanma tarihleri için iptaller gelmeye başladı. Ayrıca alınan kararlar kapsamında; uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak seferlerde yolcuların araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulaması muhakkak yapılacak ve tanılı/temaslı gibi sakıncalı bir durumun olmaması halinde araca alınacaktır. Bu süreçte seyahat edeceklerin izin alması gerekiyor.  Seyahat izin belgesi ise Alo 199 veya e-Devlet üzerinden alınabilecek. Şehirler arası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacak.” 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında
Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret