Otomotivde ‘hareketlilik’e 500 bin lira ödül


Gündem 1.07.2021 10:00:00 0
Otomotivde ‘hareketlilik’e 500 bin lira ödül

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği 10. Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması (OGTY) ile “Hareketlilik Ekosistemine Çözüm” getiren yenilikçi projelere  toplam 500 bin TL ödül verilecek.

BURSA (İGFA) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Türkiyenin otomotivde Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olması ve ihracat artışına katkı sağlanması amacıyla düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması (OGTY) için tanıtım toplantısı yapıldı.

Dereceye giren projelerin İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezinde geliştirilmesine destek olunacak. İTÜ BigBang sahnesinde yarışmaya hak kazanacak olan projelerin patent tescili de sağlanacak. 

OGTY Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu: “İhracatta 15 yıldır üst üste lider olan otomotiv sektörü olarak ülkemizin küreselleşme yolunda gelir düzeyinin artırılması için sorumluluğumuz çok yüksek. Türk otomotiv sektörünün dünyada sürdürülebilirlik sağlayan yeni nesil iş modelleri ile bağlantılı olması için hızla adaptasyona ihtiyacı var. Bunu mümkün kılmak için hayata geçirdiğimiz yarışmamız ile yeni çözümler hedefliyoruz” dedi. 


9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi 9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi
İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı