Özbelsan Sivas’ın yazılım merkezi olacak


Gündem 4.06.2021 13:00:00 0
Özbelsan Sivas’ın yazılım merkezi olacak

Özbelsan A.Ş. bünyesinde kurulan Bilişim Teknolojileri Birimi’nde işbaşı eğitiminden faydalanan kursiyerlerin teorik eğitimlerinin yanı sıra ilde faaliyet gösteren teknolojik altyapısı kuvvetli firmalara da gezi programları düzenlenerek eğitimlerin uygulama alanlarını da tecrübe etmesi hedefleniyor.

SİVAS (İGFA)- Bu doğrultuda Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kuzu, ‘Bilişim Teknolojileri Birimi’nde faaliyet göstermesi planlanan kursiyerlerle Aselsan Hassas Optik Fabrikasını ziyaret etti. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile bir araya gelen Kuzu ve kursiyerlere şirketin çalışma esasları ve teknolojik altyapı konusunda bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Aselsan Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Sizlerin çalışmalarıyla birlikte bu altyapı daha da gelişecek.  Türkiyenin güçlü olması gerekiyor. Türkiyenin güçlü olması için Türkiyenin merkezi olan Sivasın güçlü olması lazım bunun için biz daha çok çalışacağız.  Sizlere üzerimize düşen her konuda destek vermeye hazırız” dedi.

Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kuzu da, “Türkiyenin gerçekten üretime ihtiyacı var, bu üretim en önemli noktası savunma sanayi. Bu doğrultuda Aselsan gibi bir firmayla ortak bir çalışma yaparak Sivasta böyle bir fabrika kurulması bizim için övünç kaynağıdır. Sivasın yazılım merkezi olması amacıyla Özbelsan A.Ş bünyesinde ‘Bilişim Teknolojileri Birimi’ni kurduk. Birim bünyesinde bulunan arkadaşlarımızın her türlü eğitimi, alanlarıyla ilgili mesleki kurslar almalarını sağlayarak birer uzman haline gelmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı