Pistten çıkan 2 uçakla ilgili kaza raporları hazırlandı


Gündem 25.07.2021 10:30:00 0
Pistten çıkan 2 uçakla ilgili kaza raporları hazırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 7 Ocak 2020 ve 17 Kasım 2020 tarihlerinde İstanbul ve Ankarada meydana gelen piste iniş sırasında yaşanan uçak kazalarına raporu hazırladı.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığınca hazırlanan "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu Duyurusu" Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, 7 Ocak 2020 tarihinde meydana gelenen Pegasus işletmesindeki Boeing 737-800 uçağının Sabiha Gökçen Havalimanına inişi sırasında pistten çıkması ile sonuçlanan kaza ile Ankara Polatlıda 17 Kasım 2020 tarihinde Sage Havacılık ve Teknoloji AŞ ve işleticisi Maviyol Havacılık AŞye ait olan TC-USR tescil işaretli hava aracının Orhan Ünsal Hava Parkına sert iniş yapması ile sonuçlanan hasarlı kazanın raporları hazırlandı.

Söz konusu olaylarla ilgili, araştırma ve inceleme raporlarının kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazır olduğunu duyuran Bakanlık, konuyla ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumların nihai raporları incelemek istedikleri takdirde Bakanlığa başvurabileceğini bildirdi.

Resmi Gazetedeki ilgili ilana ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı
İYİ Parti'de bir istifa daha İYİ Parti'de bir istifa daha