Rekor sıcaklık: Köyün tamamına yakını yandı


Gündem 2.07.2021 13:30:00 0
Rekor sıcaklık: Köyün tamamına yakını yandı

Kanadada şimdiye kadar görülen en yüksek hava sıcaklığının kaydedildiği köyün yüzde 90ının, orman yangınları nedeniyle kül olduğu belirtildi.

Bölge milletvekili Brad Vis, British Columbia eyaletinde bulunan Lytton köyünde ve çevredeki kritik önemdeki altyapıda büyük hasar olduğunu söyledi.

Lytton Belediye Başkanı Jan Polderman BBCye yaptığı açıklamada "Yaşamımı kurtarabildiğim için şanslıyım. Lyttondan geriye pek bir şey kalmadı. Yangın her yerdeydi" dedi.

Daha önceden köy sakinlerine tahliye talimatı veren Polderman, alevlerin köyü 15 dakika içinde sardığını anlattı. Köyde bu hafta içinde 49,6 derecelik rekor sıcaklık görülmüştü.

Sıcak hava dalgası, Kuzey Amerikanın büyük kısmını etkisi altına aldı. Kanadanın batısındaki British Columbia eyaletinde son beş gün içinde 486 kişi hayatını kaybetti.

Bölgede son üç ila beş yılda sadece üç sıcaklık bağlantılı ölüm kayıtlara geçmişti. Hayatını kaybedenlerin çoğunun, havalandırmasız evlerde tek başına yaşayanlar oldukları bildirildi.

Kaynak: BBC Türkçe


Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler
ABD'li heyet Türkiye'de ABD'li heyet Türkiye'de
Depremzade öğrenciye veda etkinliği  Depremzade öğrenciye veda etkinliği 
Ece Seçkin'den Türkiye'de bir ilk Ece Seçkin'den Türkiye'de bir ilk
Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin