Rektör Diler'in, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


Gündem 8.03.2021 11:17:00 0
Rektör Diler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Kadınlarımız !...

Onlar  varlıklarıyla evlerimizi mamur eden, hüner ve zarafetleriyle  hayatımızı sosyalleştiren canlarımız oldular. Ellerinin ve rikkat yüklü bakışlarının uzandığı her yeri baharlar gibi tüllendiren sanatkarlar oldular.  İlim sahibi oldular;  öğrenenler, öğretenler oldular.

Tadımız, ışığımız, ana kucağımız oldular.

Nezaketin, hoşgörünün ve tevzuun adı oldular. Sıcak dokunuşlarıyla bize merhameti aşılayan oldular, taşı aş eden maharetli elleriyle bizi doyuran oldular.

Kadınlarımız !

Kahraman anneleri de oldular bu vatanın, cephede can verenleri de ! İnanılmaz zorlukları yendiler istiklalimiz için. Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” övgüsüne mazhar oldular.

Gelenekleri yaşatan, inançlarını yaşayanlar oldular. Sadece toplumda değil, aile içinde de en güzel davranışları göstererek  insanlığa rol model olan İslam peygamberinin  “Sizin en hayırlınız, kadınlara karşı  iyi davrananlardır”  deyişindeki derin anlamı hak eden eşler oldular.

Kadınlarımız !

İnce düşüncelerin, inceliklerin adı oldular. Sevginin, karşılıksız bile olsa sevginin, sadakatin adı oldular. Türkülerimizin imrenilen yarları, yarenleri  oldular. “Mezarımı yol üstüne kazsınlar / Yar geçerken belki bana can gelir” diyecek kadar da vefalı eşler oldular.

Evi ev etmenin, haristanı gülistana çevirmenin adı oldular. İnşa ettikleri güzellikler bir rahmet gibi yağdı üstümüze ve bizi muammer eden insanlar oldular. Kendilerini “nefs” gibi gören kara düşüncelere inat  “nefes “oldular eşlerine, aile oldular, mutlu yuvalar kurdular.

Bunlar bizim kültür kodlarımızdı, geleneğimizdi.

Derler ki gelenek, külleri saklamak değil, ateşi canlı tutmaktır.

Öyleyse gelin, milli kültürümüzün baktığı gibi bakalım kadınlarımıza. İnançlarımızın yücelttiği gibi yüceltelim kadınlarımızı. Gelin, kadını bahtiyarlık olarak gören o yüksek anlayışı küller arasında bırakmayalım.  Ateşi canlı tutalım!

Bu duygular içerisinde başımızın bahtı, gönlümüzün tahtı olan kızlarımızı, kadınlarımızı, annelerimizi sevgiyle, hürmetle selamlıyorum.  Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

 

Prof.Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü


Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde
Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü
Başkan Arı Lale sanayide Başkan Arı Lale sanayide