Rektör Korkmaz’ın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı


Gündem 8.03.2021 12:03:00 0
Rektör Korkmaz’ın

Kadınların toplumsal yaşamdaki konumu, bir ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının en önemli göstergelerinden biridir. Kadınların sevgi ve şefkat dolu yürekli ile üretken ve yaratıcı güçleri dünyamızı şekillendirmektedir. Ülkemizde 1926 yılında Medeni Yasayı kabul ederek ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını kadınlarımıza vererek Türk kadınına o dönem pek çok müreffeh ülkelerin bile sağlamadığı haklar tanımıştır.

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli gelişmeler yaşanmasına karşın yine de bu alanda bazı eksiklerimizin bulunduğu, toplumsal yaşamımızda sıkça karşımıza çıkan bir durumdur. Maalesef birçok kadın aile içi şiddete, baskıya ve ayrımcılığa göğüs germeye çalışmakta, sosyal, ailevi ve ekonomik kaygılar sebebiyle birçok kez karşılaştığı zorbalıklara da suskun kalmaktadır.

Günümüzün bu önemli sorunun çözülmesi öncelikli olarak bireylere bu konuda bilinç kazandırılması, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi ve kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ile sağlanabilir. Bizde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak kadınlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesinden sağlanacak toplumsal yararın, aile içi işlevleri sebebiyle çok yüksek olduğunu bilerek hareket etmekte ve ülkemizin yarınlarına kazandırmaya çalıştığımız gençlerimizi öncelikli olarak kadına saygılı bir birey olarak yetiştirmeye gayret göstermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzun her kademesinde elde edilen bütün başarılarda önemli roller üstlenen kadınlarımızın yalnızca "Dünya Kadınlar Günü"nde değil, cinsiyetçi ön yargıların sonsuza dek yok olduğu, kadınların huzur, güven ve eşitliğine değer veren bir toplumda yaşama hayali ile fedakar ve cefakar kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.

Prof. Dr. Adem Korkmaz
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu