SAHİM-SEN’de Özlem Akarken’e güvenoyu


Gündem 4.07.2021 16:00:00 0
SAHİM-SEN’de Özlem Akarken’e güvenoyu

Sağlık Hizmetleri Sendikası 3 Temmuz Cumartesi günü 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yeniden genel başkan seçilen Özlem Akarken, "Hukuksuzluğa, haksızlığa karşı bağımsız mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) İkinci Olağan Genel Kurulu’nu Petrol İş Sendikası Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. 3 Temmuz Cumartesi Günü yapılan Genel Kurul’da başkan ve başkan yardımcıları, disiplin ve denetleme kurulu üyeleri seçildi. Kadın adayların ağırlıkta olduğu seçimde Genel Başkan Özlem Akarken biz kez daha genel başkanlığa seçildi. SAHİM-SEN Genel Başkanlığı’na seçilen Özlem Akarken, “SAHİM-SEN olarak bugüne kadar yaptığımız gibi, idarelerin hukuka aykırı tüm faaliyetlerinin karşısında durmaya, bağımsız kalmaya, üyelerinin hak ve menfaatlerini savunmaya, kazanımlarımızı korumaya, yeni kazanımlar elde etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI NE İSTİYOR? 

“Sağlık çalışanları kazanılmış haklarının korunmasını, hak ihlallerine, hukuksuz kararlara yer verilmemesini istiyor” diyerek sözlerine devam Özlem Akarken, “Sağlık çalışanları liyakate göre atama ve görevlendirme, alınan eğitimin önemsenmesini, toplum sağlığı branşının tanımının yapılmasını,  eşit döner sermaye paylaşımını, ihtiyaç duyulan yerlerde personel servisinin sağlanmasını, kreş ve lojman hakkını, 3600 ek göstergeden emeklilik hakkını, ek ödemenin emekliliğe yansımasını, angaryasız çalışma koşullarını, şiddetsiz bir çalışma ortamını, idare baskısının son bulmasını, adil görevlendirme yapılmasını, eşit iş dağıtımını ve alanında uzman, özellikli birimlerin artırılmasını istiyor. Bu istenilenler sağlık sisteminin daha verimli çalışmasına, sağlık çalışanlarının kendilerini daha huzurlu, güvenli hissetmelerine sebep olacak. Çözümü olmayan hiçbir sorun için talebimiz yok” diye konuştu. 

“OHAL SÜRECİNDE, HUKUKSUZLUĞA KARŞI KURULDUK” 

SAHİM-SEN’in kuruluş sürecini hatırlatan Özlem Akarken, “SAHİM-SEN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bünyesinde görev yapan sağlık çalışanlarının Askeri Hastanelerin, Sağlık Bakanlığı’na devri sonucu oluşan hukuksuzlukların önlenmesi için kuruldu. 2016 yılında yaratılan haksızlıklar nedeniyle kurulan SAHİM-SEN bugün sivil kökenli sağlık çalışanlarıyla büyüdü. Türkiye genelinde 800’ün üzerinde üyeye kavuştu. Hukuksuzluklarla olan mücadelemiz kurulduğumuz günden beri sürüyor. Ne yazık ki sorumluluğumuz da görevimizin ağırlığı da günden güne artıyor” ifadelerini kullandı.


Geleceğin yazarları Mardin’i keşfediyor Geleceğin yazarları Mardin’i keşfediyor
Edirne'de 7 terörist yakalandı! Edirne'de 7 terörist yakalandı!
Geleceğin teknoloji liderleri ödüllendirildi Geleceğin teknoloji liderleri ödüllendirildi
Bakanlık ve ile Büyükşehir Belediyesi’nden Erciyes’te ağaçlandırma töreni Bakanlık ve ile Büyükşehir Belediyesi’nden Erciyes’te ağaçlandırma töreni
BUÜ’de Kariyer Fuarı hazırlıkları sürüyor BUÜ’de Kariyer Fuarı hazırlıkları sürüyor