Sakarya’da doğaya temiz su deşarj edilecek


Gündem 22.05.2021 09:30:00 0
Sakarya’da doğaya temiz su deşarj edilecek

Sakaryada Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden kapasite artırma çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, çalışmalar tamamlandığında mevcut sisteme ilave olarak günde 10 bin 500 metreküp fazla atıksuyun arıtılarak doğaya temiz su olarak deşarj edileceğini söyledi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden kapasite artırma çalışmalarını yerinde inceledi. Toplam maliyeti 40 milyon TL olacak projede devam eden çalışmalar tamamlandığında tesisin arıtma kapasitesi günlük 15 bin metreküpten 25 bin 500 metreküpe ulaşacak.
Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği’ne uygun bir şekilde devam eden çalışmaların yüzde 50’si tamamlandı. Proje alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yüce’ye ziyareti esnasında Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan ve SASKİ bürokratları eşlik etti. Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, Sakarya’ya kazandırılacak her projenin yakın takipçisi olduklarını ifade etti.
REHABİLİTEDE YÜZDE 50 TAMAMLANDI
Sakarya’nın bugününü ve yarınlarını düşünerek hayata geçirdikleri proje ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, bu şehrin geleceğini, doğasını ve insanını düşünerek çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Şehrin menfaatine olabilecek her çalışmayı hemen hizmet sırasına alarak en kısa zamanda Sakaryaya kazandırdıklarını kaydeden Başkan Yüce, "Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nde de bu düşüncelerle rehabilite çalışmalarını başlattık. Bugün geldiğimiz noktada projemizin yarısının tamamlandığını görüyoruz. Bizim için en büyük gurur ve mutluluk şehrimizin menfaati doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin ilerlemesine şahit olmak. Devam eden çalışmalar tamamlandığında mevcut sisteme ilave olarak günde 10 bin 500 metreküp fazla atıksuyu arıtıp doğaya temiz su olarak deşarj edebileceğiz” diye konuştu.


Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak
ABD'li heyet TBMM'de ABD'li heyet TBMM'de
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı