Sakarya, Demokrasi Meydanı’nda buluştu


Gündem 16.07.2021 09:30:00 0
Sakarya, Demokrasi Meydanı’nda buluştu

Sakarya halkı, Büyükşehir Belediyesi’nin darbe girişiminin 5’inci yıldönümünde Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği ‘Şehitlere Dua’ programında buluştu. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana akın eden vatandaşlar film gösterimleriyle  demokrasi zaferini hatırlayıp 15 Temmuz şehitlerine dualar etti.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde Sakaryalı halkının bir araya geldiği “Şehitlere Dua” programı düzenledi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla yüzlerce vatandaş, “milletin zaferi” olarak tarihe geçen gecenin yıldönümünde Demokrasi Meydanı’nda  bir araya geldi.

Anma programına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile birlikte Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Garnizon Komutanı Piyade Albay Atakan Ak, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, İyi Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı Ali İnci, SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, STK temsilciler, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik başlarken Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi sahne aldı. Marşların söylendiği, gösterilerin yapıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve selaların okunmasıyla devam etti. Anma gecesinde, hain darbe gecesinde vatanı savunurken şehit olan 251 kahraman için dua edildi. Zaman zamanduygusal anlara sahne olan programda,  sokakta milletin yazdığı destanın görüntülerinin yer aldığı 15 Temmuz Kısa Filmi gösterimi yapıldı.

Selamlama konuşmasını yapan Başkan Yüce, 15 Temmuz’un her şeyini ortaya koyanların ihanet şebekesine “dur” dedikleri gün olduğunu belirterek, “15 Temmuz, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan hainlerin; vatanımızı, milletimizi,  bayrağımızı yere düşürmeye çalıştıkları gündür. 15 Temmuz, polisimize, askerimize, sivillere kasteden hainlerin emellerine ulaşamadıkları gündür. 15 Temmuz, canıyla, malıyla, varlığıyla her şeyiyle bu ihanet şebekesine “dur” diyenlerin günüdür. 15 Temmuz, vatanımızın ve bayrağımızın namusu için din, dil, ırk gözetmeksizin bu vatanı seven herkesin birlik olduğu, tek vücut olduğu gündür.İhanetin karşısında imanıyla, yüreğiyle, her şeyiyle dimdik duran herkese selam olsun. Bu vesile ile vatan savunmasında şehit olan kahramanlarımızı rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.Allah onlardan razı olsun. O gece Ankara’daydım. Bu haberi aldım derhal memleketime geldim. Gelir gelmez meydana gelip milletle kucaklaştık, valiliğe koştuk. Elhamdülillah.18 Mart’ta Çanakkale geçilmez demiştik. Bir slogan daha söyledik; 15 Temmuz’da Türkiye geçilmez dedik, geçilmeyecektir.” dedi.

 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci ise, “O gece tankların önüne çıkan, hiç korkmadan şehadete yürüyen vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Darbeyi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Gelecek neslimiz, çocuklarımız da unutmayacak. Türkiye asla geçilmez.” diye konuştu.

Başkan Yüce ve protokol üyelerinin konuşmalarının ardından,  Sakarya’nın 15 Temmuz gazileri sahneye davet edildi. Program saat 00.13’de tüm camilerden sela okunması ve sabah namazı ile sona erdi.


İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü