Sakarya el emeği ürünleriyle marka değerini yükseltiyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezini ziyaret ederek SAMEK hocalarının ellerinde şekillenen kabak motifleri ve kenevir ürünlerini inceledi.


Gündem 24.03.2021 16:30:00 0
Sakarya el emeği ürünleriyle marka değerini yükseltiyor
SAKARYA (İGFA)- Sakaryada 15 SAMEK hocasının görev aldığı İhtisas Merkezi’nde üretilen kabak ve kenevir ürünlerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kenevirin sayısız faydası olduğunu gösterdiklerini söyledi. Üretimine başladıkları kenevir liflerinden oyuncak bebek yapımına başladıklarını belirten Başkan Yüce, "Tüm evlerde yerini alması gereken oyuncağımız, kenevirin doğal bir özelliği olan radyasyon emiciliği sayesinde bizleri daha sağlıklı yapmaktadır. Bunun yanı sıra şehrimizin bir diğer marka değeri olan ‘Kabak’ motiflerini de hocalarımız el işi marifetleriyle ortaya çıkarmaya devam ediyorlar. Ayrıca hocalarımız ‘Ebru’ sanatını kumaşa ekleyerek dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan kravatları da üretmeye başladılar. Büyükşehir olarak Sakarya’mızı daha iyi yerlere taşımak adına şehrimizin simgelerini daha ileriye taşımak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor