Sakaryada endüstriyel kenevir üretilecek

Sakarya Nehri’nin Arifiye mevkiinde atıl durumdaki 350 dekarlık arazi üzerinde endüstriyel kenevir üretimi için incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Daha önce atıl durumda bulunan 350 dekarlık bu alanı ekime hazırlayarak verimli bir hale getireceğiz”


Gündem 27.04.2021 20:00:00 0
Sakaryada endüstriyel kenevir üretilecek
SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Arifiye mevkii Sakarya Nehri kenarında atıl durumda bulunan 350 dekarlık alanın endüstriyel kenevir ekiminde değerlendirileceğini belirtti. Endüstriyel kenevirin ülkemizin önünü açacak önemli bir proje olduğunun altını çizen Başkan Yüce, üretimi ve hasadı kolay olan endüstriyel kenevirin üretim alanını genişletmek için çalışmaları başlattıklarını açıkladı. Başkan Yüce, daha önce atıl durumda bulunan 350 dekarlık bu alanı ekime hazırlayarak verimli hale getireceklerini söyledi. Bölgede kenevir üretmenin yanı sıra kenevir işleme alanıyla şehrin ekonomisine de katkı sunulacağını ifade eden Başkan Yüce, “Arazi üzerinde 17 dekarlık alanı ürettiğimiz kenevirin işlenmesi ve tüketiciye ulaştırılması için kullanacağız. Alanda faaliyete geçirmeyi planladığımız kenevir işleme fabrikasıyla aynı zamanda şehrimizin istihdamına da katkı sağlamayı düşünüyoruz.  Tarımsal üretimde Sakarya’yı Türkiye’de öncü hal getireceğiz” diye konuştu.

Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak
Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı
İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler