Sakaryada Yağcıbedir el dokuma halıları istihdamı artıracak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 3 bin yıllık kültür Yağcıbedir el dokuma halısını dokumaya devam ediyor. Başkan Yüce, “Arifiye’de yeni bir kooperatif kurarak hem istihdama katkı sağlayacağız hem de üretime destek olacağız” dedi.


Gündem 15.04.2021 13:30:00 0
Sakaryada Yağcıbedir el dokuma halıları istihdamı artıracak
SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Çaybaşı Fuadiye Mahalle Muhtarı Ayhan İnan ve beraberindekileri makamında ağırladı. Sındırgı İlçesi ile kurulan kardeş şehir ilişkilerinin ardından Yağcıbedir el dokuma halılarının üretimine Sakarya’da başladı. 10 kişilik özel ekip Sındırgı’da işin inceliklerini dair eğitim aldı. Başkan Yüce, şehir genelinde üretimin ve istihdamın artması adına Arifiye’de yeni bir kooperatif kurulacağını ve bu sayede Çaybaşı Fuadiyeli kadınların hem tarihe sahip çıkacaklarını hem de iş sahibi olacaklarını ifade etti.

Kadın kooperatifi marifeti ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Yağcıbedir halısı üretim atölyesi çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Başkan Ekrem Yüce, "3 bin yıllık tarihi bir kültüre sahip çıkıyoruz. Çaybaşı Fuadiye’den gelen hanım kardeşlerimiz Yağcıbedir el dokuma halısını örmek istediklerini muhtarımız öncülüğünde benimle paylaştılar. Bizler de Arifiye’de yeni bir kooperatif kurarak hem istihdama katkı sağlayacağız hem de üretime destek olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.