SALDA GÖLÜMÜZÜ KORUMAK İÇİN TÜM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ


Turizm 3.06.2021 01:14:00 0
SALDA GÖLÜMÜZÜ KORUMAK İÇİN TÜM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Yeşilova İlçe Merkezi, Doğanbaba ve Salda Köylerinde ki Atıksu Arıtma Tesisi çalışmaları ile ilgili açıklama yaptılar. 
“YEŞİLOVA İLÇE MERKEZİ KISMI KANALİZASYON ve ATIKSU ARITMA TESİSİ İHALE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Salda Gölü ziyaretinde talimatını verdiği Yeşilova atıksu arıtma tesisi ile ilgili bilgi veren Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Yeşilova Kısmi Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi için İller Bankası Antalya Bölge Müdürlüğümüzce proje çalışmaları tamamlanarak Genel Müdürlüğümüze gönderdi. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Salda Gölü incelemelerinde talimatını vermesi ile Genel Müdürlüğümüz tarafından SUKAP kapsamında ihalesi gerçekleşecektir. Salda Gölümüzü korumak için Bakanlığımız her çalışmayı yapmaya ve destek vermeye devam edecektir.” İfadelerine yer verdi. 

“SALDA VE DOĞANBABA ATIKSU ARITMALARI İÇİN 9.150.000 TL HİBE”
Salda ve Doğanbaba köylerinde de atıksu arıtma tesisleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Salda Köyü ve Doğanbaba Köyleri Paket Atıksu Arıtma Tesisi Genel Müdürlüğümüzce 07.04.2021 tarihinde tasdik edilen kesin proje kapsamında 09.04.2021 tarihinde mahallinde ihale öncesi tespit çalışmaları yapılmış olup, 09.04.2021 Tarih ve 29680 sayılı yazımız ekinde Genel Müdürlüğümüz Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığına gönderilmiştir. İhale çalışmaları devam etmektedir. Paket Atıksu Arıtma Tesisi ve Kısmi Kanalizasyon İnşaatı (Kapasite: 400 m3/gün)’dür. Salda Köyümüz için toplam hibe tutarı 6.000.000 TL’dir. Doğanbaba Köyümüz içinde 3.150.000,00 TL hibe verilecektir. Yeşilovamıza ve köylerimize hayırlı olsun” Dediler. 

“BAZILARI KONUŞUR, BİZ ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIRIZ”
Salda Gölünü korumak ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Salda Gölümüzü korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu Atık Su Arıtma tesislerinin yapımı için çalışmaların gerçekleştirilmesi de bunun en büyük örneğidir. Salda Gölümüzde yapılan tüm çalışmalar gelecek nesillere bu doğal güzelliğin aktarılmasıdır. Sn. Bakanımız bunun için büyük çaba göstermektedir. Bazı kesimlerin yapılan çalışmaları başka yerlere çekme çalışması olsa da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili kurullarla ve ilgili Genel Müdürlük personellerinin bizzat takibi ile bu çalışmaları gerçekleştirmektedir. Daha önce Bakanlığımız Salda Gölünde gerekli önlemleri almadan salda gölüne kadar araçlar girmekte idi şimdi ise belirlenen noktalara kadar araç girmektedir ve beyaz adalar diye belirtilen alanda bile yasaklamalar yapıldı. Salda Gölümüzün korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çaba gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’a, Bakan Yardımcılarımıza, Genel Müdürlerimiz, Valimiz Sn. Ali Arslantaş’a teşekkür ederiz.” Açıklamasında bulundular.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı