Satılık evlerde deniz kenarına hücum

Emlak Endeksi Mart raporuna göre; son bir ay içerisinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarında en çok artış Zonguldak’ta oldu. Satılık fiyatı en çok artan 10 ilden 9’unun denize kıyısı olan iller olması dikkat çekti.


Gündem 19.04.2021 12:00:00 0
Satılık evlerde deniz kenarına hücum

BURSA (İGFA) - Emlak sektörünün son 1 ayda sergilediği performansı masaya yatıran Hürriyet Emlak’ın açıkladığı verilere göre; satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 11le Zonguldak gelirken diğer iller Hatay, Adana, Gaziantep ve Çanakkale olarak sıralandı. Ayrıca, satılık fiyatı mart ayında en çok artan 10 ilden 9’unun denize kıyısı olan iller olması dikkat çekti. 

Son 1 ayda 5 büyük il içinde yatırımcısına en çok kazandıran il Antalya oldu. Antalya’yı, sırasıyla Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa izledi. Türkiye genelinde alıcısına son 1 ay içerisinde en çok kazandıran ilçelerin başında; yüzde 9 ila 13 arasındaki artışlarla İstanbul’un Üsküdar, Beykoz ve Bağcılar ilçeleri, Antalya’nın Kemer ve Balıkesir’in Burhaniye ilçeleri geldi.

Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, "Geçtiğimiz yılın haziran ve temmuz aylarında denize kıyısı olan illerdeki satılık konutlar son 5 yılın en yüksek arama hacmine ulaşmıştı. 2021 yılında da bu ilginin devam ettiğini görüyoruz. Tatil döneminin yaklaşmasıyla birlikte bu bölgelere olan talep de artışa geçecek. Yazlık almak isteyen tüketicilere çok beklemeden harekete geçmelerini öneriyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı! Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi