Selahattin Gürkan’dan yeni hastaneye inceleme


Gündem 1.08.2021 16:30:00 0
Selahattin Gürkan’dan yeni hastaneye inceleme

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesine yapılan ve inşaatı devam eden Yeni Devlet Hastanesindeki çalışmaları inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde yoğun uğraşlar vererek daha önce hastane olan alanda tekrardan devlet hastanesinin yapılması için girişimlerde bulunması sonrasında yapımına başlanılan yeni devlet hastanesi inşaatında sona yaklaşıldı.

İki aylık bir süre içerisinde inşaat çalışmalarının tamamlanarak faaliyet göstermeye başlayacak olan hastane inşaatında çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan, inşaatın son durumuyla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan, yeni devlet hastanesinin bölgeye ve hasta vatandaşlara büyük katkıları olacağını söyledi.

Hastane inşaatının çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren yüklenici firma Üst Yapı Koordinatörü Birol Sarıkaya, “İki sene önce başladığımız hastane inşaatımızın artık sonlarına geldik. Bilindiği gibi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın projesiydi ve başkanımızın emeği çok ben kendisine teşekkür ederim. Çalışmalarımızın sonuna geldik inşallah iki ay sonra montaj imalatlarımızı da tamamlayıp inşaatımızı bitirmiş olacağız. Sağlık Bakanlığı’nın takdirinde yılsonu veya ocak, şubat ayı gibi hastanemizin açılışını yapabilirler” dedi.

Yeni Devlet Hastanesinin yapıldığı bölgenin muhtarlarından Zafer Mahallesi Muhtarı Kemal Bulguru, hastane inşaatımızda emeği geçen herkese teşekkür etti. Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç ise hastanenin bölgeye değer katacağını belirtti. Fırat Mahalle Muhtarı Nihat Biner de, “60-65 yıl önce Malatya’mızın batı ve doğu çıkışına SSK ve Devlet Hastanesi Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanacağı esnada mevcutta olan ancak şuan yapımına devam edilen hastanemiz yıkılma durumuna gelmişti" dedi.

Yeni devlet hastanesinin yapılması için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, "Süreç içerisinde gerek Mehmet Müezzinoğlu bakanımız, gerek Recep Akdağ bakanımız ve şuanda Sağlık Bakanımız olan Fahrettin Koca bakanımızın çok yakın ilgili ve alakalarını gördük. Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’de o dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevindeydi. Sayın Bülent Bakanımızın da bu konuda çok büyük gayret ve çabaları oldu. Hastanemiz her ne kadar 352 yataklı görünse de her oda için tek hasta kabul ediliyor. Aynı zamanda hastane yapımında her oda için iki hasta kabul edecek bir formatta hazırlandığından dolayı yeni hastanemiz 700 yataklı bir devlet hastanesidir" diye konuştu.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor