Semih Ural Fotoğraf Yarışması sonuçlandı


Gündem 1.07.2021 11:00:00 0
Semih Ural Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Bursa Kestel’de elim bir tır kazası sonucu hayata ve sevdiklerine veda edenReklam Fotoğrafçısı Semih Ural’ın anısına düzenlenen “Anadolu Lezzetleri” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. 33 yarışmacın 120 kare fotoğrafla katıldığı yarışmada jüri, Mehmet Aslan’ın fotoğrafını birinci seçti.

BURSA (İGFA) - Semih Ural, 13 Mart 1964 Ankara doğumlu. TED Ankara Koleji ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü mezunu. 1994 yılından bu yana reklam fotoğrafçısı olarak ülkemizin önemli markalarına hizmet eden Ural, özellikle son yıllarda gastronomi alanında yayınlanan çok sayıda kitabın içeriğini fotoğraflıyordu. Dora’nın babası olan Ural, 12 Mart’ta Bursa’nın Kestel ilçesinde meydana gelen tır kazasında, 57 yaşında, doğum gününden bir gün önce yaşamını yitirdi.

Yitirilen dostların hatırlanması, anılması, yakınlarına, büyüklerine vefa gösterilmesi insanı insan yapan önemli değerler. Bu değerlerden hareketle elim bir trafik kazası sonucu hayata ve sevdiklerine veda eden Reklam Fotoğrafçısı Semih Ural’ın okul yıllarından bu yana hayatına girmiş arkadaşları (SUAP – Semih Ural Arkadaşları Platformu) Ankara Kızılay Rotary Kulübü ile işbirliğiyle hem O’nun adını yaşatmak hem de mesleğine gönül verme ihtimali olan genç fotoğraf sanatçılarını yüreklendirmek, teşvik etmek amacıyla bir fotoğraf yarışması düzenlediler.  Semih Ural Fotoğraf Yarışması (SUFY) olarak adlandırılan bu yarışma temel olarak, Semih Ural’ın özellikle meslek hayatının son yıllarda yoğun biçimde emek verdiği gastronomi fotoğrafçılığı alanında “Anadolu Lezzetleri” özelinde bir arşiv oluşturmayı ve Anadolu’nun zengin mutfağını ve/veya bu mutfağı besleyen, topraklarımıza has doğal ürünleri içerik alan eserlerle ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladı. Yarışmanın hedef kitlesinde, liselerin ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde lisans, yüksek lisans veya doktora çalışması yapmakta olan ve/veya fotoğraf sanatını meslek olarak icra etmeyi hedefleyen tüm öğrenciler bulunuyordu.

Sayın Rahmi Koç’un, Ankara Kızılay Kulübü’nün, Pobol Bilişim’in ve E-Enerji Ltd’nin desteğiyle sonuca ulaşan bu yarışmanın Jüri Heyet’inde;

Bağımsız Araştırmacı Yazar Nilhan Aras, Adana Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı / 18. Fotoğraf Yarışması Salon Başkanı Kazım Apa, Reklam Fotoğrafçısı Arda Ayderman, Televizyoncu/ Köşe Yazarı Betigül Ceylan, Dask Dogay Derneği Üyesi / Doğa Fotoğrafçısı Yüksel Coşkun, Yemek Kültürü Yazarı Hülya Ekşigil, Gazeteci / TED Ankara Koleji 91 Mezunu Devrim Gürkan, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Günay,  Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Murad Gürzümar, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hale Künüçen, Fotoğraf Sanatçısı Nazan Okay, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon ve Fotoğraf Sanatçısı / TED Ankara Koleji 82 mezunu Özbil Tezcan bulunurken, jürinin salon başkanlığını Rotary 2430 Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü, Ankara Kızılay Rotary Kulübü üyesi N.Altan Arslan yaptı.

33 yarışmacın 120 kare fotoğrafla katıldığı Semih Ural Fotoğraf Yarışması’nın (SUFY) kazananları Jüri Heyetinin 21 Haziran 2021 Pazartesi günü tam kadro olarak elektronik ortamda yaptığı toplantı ile belli oldu. Yarışma ödülüne hak kazanan ilk üç kare fotoğrafın yanında on bir kare fotoğraf da mansiyon ile ödüllendirdi. Yanı sıra bu on dört eser www.sufy.net internet sitesinde sergilenme hakkı kazandı. Yarışmanın Jüri Heyeti yarışmanın birincisini Mehmet Aslan olarak açıklarken, ikincisi Meriç Aktar, üçüncüsü ise Ebubekir Bürçün oldu.

Vefayı, dostluğu, arkadaşlığı temel taşı kabul eden, trafik cinayetlerine dikkat çekmeyi ve Anadolu Lezzetlerini bu toprakların gençlerinin objektifleriyle dünyayla buluşturmayı hedefleyen Semih Ural Fotoğraf Yarışması’nın (SUFY) yeni yıl takvimi Ekim 2022’de www.sufy.net adresinde yayınlanacak.


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.