Gündem

Gündem Haberleri

SGKya ait 5 hizmet daha e-Devlette

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ait 5 hizmetin daha e-Devlet üzerinden verileceğini duyurdu.


Gündem 16.03.2021 12:00:00 0
SGKya ait 5 hizmet daha e-Devlette

BURSA (İGFA) - COVID-19 pandemisi nedeniyle vatandaşlarımıza evlerinden çıkmadan hizmet sunma gayreti içerisinde olduklarını belirten Bakan Selçuk, e-Devlet platformunda SGKye ait 154 uygulamanın olduğunu belirterek, 2020 yılında yüzde 20,3 ile ilk sırada yer aldığını söyledi. 2021 yılının başından bu yana en çok kullanılan 20 e-Devlet uygulamasının 6sının Bakanlığa ait olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, bunların üçünün ise SGK hizmetleri olduğu söyledi.
E-Devlet üzerinden hizmete açılacak yeni uygulamaların detaylarını paylaşan Bakan Selçuk, "Uygulama ile medikal market, işitme cihazı merkezi veya medikal eczane yoluyla temin edilen tüm medikal malzemelerin listesi sorgulanabilecek. Yeni hizmetler içerisinde 4a, 4b ve 506 sayılı kanunun geçici 20’nci maddesine tabi sigortalıların ve hak sahiplerinin hizmet birleştirme başvurusunda bulunabileceği bir uygulama da yer alacak. Buna göre; iş yeri tescili olmayan ilgililer, e-Devlet üzerinden borcu yoktur ve iş yeri kaydı yoktur belgelerini de alabilecekler" diye konuştu.

 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı