Silinen Filistin paylaşımları için ‘yapay zeka’ savunması


Gündem 30.05.2021 14:30:00 0
Silinen Filistin paylaşımları için ‘yapay zeka’ savunması

Twitter ve Facebook, İsrailin saldırıları sonrası Filistine destek veren hesap ve paylaşımların silinmesinin veya kısıtlanmasının yapay zeka algoritmaları nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu.

Sosyal paylaşım platformları Twitter ve Facebook, İsrailin sivilleri hedef aldığı saldırıların ardından Filistine destek amacıyla yapılan paylaşımların engellenmesiyle suçlanıyordu.

Washington Posttaki habere göre, Twitterdan yapılan açıklamada, art arda ve çok hızlı biçimde yapılan paylaşımlar, hata sonucu spam olarak algılandı. Bunun akabinde yüzlerce hesap geçici olarak kilitlendi ve tweetler arama sonuçlarına yansıtılmadı.

Facebookun sahibi olduğu Instagram ise problemle ilgili birden fazla açıklama yaptı. Bunların arasında, "nefret söylemi algılama yazılımı"nın anahtar kelimeyi terörizmle eşleştirmesi gibi durumunların da olduğu aktarıldı.

Şirketler, problemlerin hızlıca çözüldüğünü bildirse de bazı aktivistler, çok sayıda gönderinin hala sansürlendiğini savunuyor.


Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat! Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma
Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı
'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti 'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti
Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki! Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki!