Sinopharm aşılarının etkinlik oranı açıklandı


Gündem 27.05.2021 17:30:00 0
Sinopharm aşılarının etkinlik oranı açıklandı

Temmuz 2020de başlatılan ve toplamda 40 bin kişinin katıldığı Faz-3 çalışmaları sonucunda, Çinli ilaç firması Sinopharmın geliştirdiği COVID-19 aşılarının etkinlik oranları belirlendi. Yapılan uzun süreli çalışmada iki doz arasındaki sürenin ise 21 gün olarak belirlendiği aktarıldı.

The Journal of the American Medical Associationda bu hafta yayınlanan bir araştırmaya göre, Çinli ilaç devi Sinopharm tarafından geliştirilen iki inaktif aşının, yoğun katılımlı Faz-3 çalışmalarında COVID-19a karşı güvenli ve etkili olduğu görüldü.

Devam eden çalışmaların ara analizine göre, iki inaktif aşı, semptomatik COVID-19 vakalarına karşı sırasıyla yüzde 72.8 ve yüzde 78.1 etkinlik gösterdi ve araştırmada ciddi yan etkilerin nadir bir şekilde görüldüğü bildirildi.

CNBGnin (China National Biotec Group) bugün yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın inaktif COVID-19 aşılarında yayınlanan ilk Faz-3 sonucu olduğu aktarıldı.

Araştırmaya göre, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreynde COVID-19 geçmişi bilinmeyen 18 yaş ve üstü 40 binden fazla kişi denemelere katıldı. 16 Temmuz 2020de başlayan çalışmalarda veri girişinin 31 Aralık tarihinde kapandığı belirtildi.

Bu iki aşı ile gerçekleştirilecek aşılamada iki doz arasındaki süre ise 21 gün olarak belirlendi.

Çalışma, aşılamadan 14 gün sonra tüm aşılananların yüksek antikor ürettiğini ve nötralize edici antikorların serokonversiyon oranının her iki aşı grubunda da yüzde 99dan yüksek olduğunu gösterdi. Bu da iki aşının insanlarda güçlü bağışıklık tepkileri geliştirdiği anlamına geliyor.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek