Sivas’tan Divriği’ye ‘Milli’ yolculuk


Gündem 3.07.2021 16:30:00 0
Sivas’tan Divriği’ye ‘Milli’ yolculuk

İstiklal Marşının kabulünün 100.yılı münasebetiyle Sivas Belediyesi Kültür Gezileri düzenlemeye başladı.

SİVAS (İGFA) - Gençlerin milli değerleri benimsemesi ve kurtuluş mücadelesinin manevi atmosferinin gençlere aktarılması amacıyla Sivas Belediyesi örnek bir çalışmaya imza attı. Eğitimde Diriliş Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize edilen etkinlik ile 1-2 Temmuz tarihlerinde ilimizde Kitap Okuma ve çeşitli aktivitelere katılan 200 öğrenci ve 40 öğretmenden oluşan kafile Divriği ilçesini ziyaret ederek İstiklal Marşımızın yazılma süreci hakkında bilgiler aldı.

Sivas Tren Garından düzenlenen uğurlamaya katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, etkinlikle gençlere kültürel tarihi bölgeleri gezme görme fırsatı tanırken raybüs ile gerçekleştirilecek yolculuğu da anlamlandırmak adına Tahir Öğretmen ile birlikte İstiklal Marşı okumaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yolculuğun ardından Divriği ilçesini gezme fırsatı bulan öğrenciler Unesco Kültür Mirası listesinde yer alan Tarihi Divriği Ulucami başta olmak üzere Divriği Kalesini ve Nuri Demirağ Müzesini ziyaret ettiler. Öğrenciler etkinliği İstiklal Marşı okuyarak sonlandırdı.


TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı
İYİ Parti'de bir istifa daha İYİ Parti'de bir istifa daha