Sivasta çölyak hastalarına Ramazan desteği

Sivas Belediyesi çölyak hastalarına Ramazan ayı dolayısıyla glütensiz ürünlerden oluşan gıda paketi desteğinde bulundu.


Gündem 20.04.2021 17:00:00 0
Sivasta çölyak hastalarına Ramazan desteği
SİVAS (İGFA)- Çölyak hastalarının glütensiz gıda ürünlerine erişimini kolaylaştırmak adına Sivas Belediyesi tarafından hizmete açılan Glutensiz Gıda Büfesi, İstasyon Caddesi Numune Hastanesi ek binası önünde hizmet vermeye devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla çölyak hastaları için ücretsiz sağlanan gıda kolileri Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de katıldığı programda ailelere teslim edildi. Çölyak hastası aileler adına bir konuşma yapan Fikriye Güventürk, böyle bir uygulamanın varlığından mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Gözler Ankara’da: Asgari ücret için konuşulan rakam bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılı asgari ücretini belirlemek üzere kritik bir sürece girdi. Ekonomik tahminler yeni ücretin 27 bin ile 30 bin TL arasında olabileceğine işaret ediyor.
Rota: Anadolu Kök Boya Atlası SDÜ "Köklerin Boyası" projesi, 86 reçeteden oluşan envanter niteliğindeki Türkiye'nin ilk "Kök Boya" kitabı ve "Uluslararası Sempozyum"a önemli katkılar sağladı
Yürekli–Şengör’den Isparta’ya kültür sanat merkezi Tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binası, hayırsever Ayşegül Yürekli Şengör ve Mehmet Cem Şengör’ün katkılarıyla restore edilerek “Yürekli–Şengör Halı ve Gül Kültür Sanat Merkezi” olarak Isparta’nın kültür hayatına kazandırılacak.
Lale Topaç 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti İşe gitmek için yola çıkan 43 yaşındaki Lala Topaç, Serik’te yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı; 8 gündür süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Burdur'da İUP katılımcılarına iş arama eğitimi Burdur İŞKUR, İşgücü Uyum Programı kapsamında çalışan katılımcılara “İş Arama Becerileri” eğitimi verdi. Programla işsizlerin istihdama geçişi desteklenirken, katılımcılara günlük 1.083 TL cep harçlığı ödeniyor.