Sivasta Gürünlü kadın girişimcilerin organik ürünleri göz kamaştırdı

Sivasta Gürün Hanımeli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi, Sivas Valiliği öncülüğünde kurulan kadın kooperatifleri için düzenlenen ‘Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’ tanıtım toplantısında göz kamaştırdı.


Gündem 15.03.2021 19:00:00 0
Sivasta Gürünlü kadın girişimcilerin organik ürünleri göz kamaştırdı

SİVAS (İGFA) - Sivasta Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’ tanıtım toplantısına Sivas Valiliği ve Gürün Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan Gürün Hanımeli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi organik ürünleriyle renk kattı.

Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, Gürün Hanımeli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinin yeni kurulduğunu kaydederek, "Kısa sürede güzel işler yaptı. İlçemizde yetişen kayısı, dut gibi ürünlerden oluşan ürünleri organik olarak halka sunuyor. Hem ilçemizin tanıtımı yapıyorlar hem de yöresel ürünlerimizi doğrudan halka ulaştırıyorlar. Gürün Hanımeli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifimizin kuruluşuna katı sağlayan Valimiz Salih Ayhan ve Gürün Kaymakamımız Kadir Argın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Gürün Kaymakamı Kadir Algın ise, ürünlerin üretilmesinde emeği olan başta Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepeye, Ziraat Odası personelleri Sinem Akarsu ve Sonat Çetine, ve tüm kooperatif üyelerine teşekkür etti. Toplantıda uzun süre emek vererek hazırlanan Gürün’ün yöresel ürünleri olan; Dut kurusu, Elma kurusu, Kayısı kurusu, Kayısı çekirdeği, Tescilli dut pekmezinin tanıtımı yapıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Mehmet Savran; “Zafer kazanmaya emin adımlarla ilerliyoruz” Mehmet Savran; “Zafer kazanmaya emin adımlarla ilerliyoruz”
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı