Sivasta kadın kooperatifleri birlikte güçleniyor

Sivas Valiliği öncülüğünde, her biri kendi alanında örnek teşkil edecek şekilde üretime geçmeyi başaran kadın kooperatifleri, gücüne güç katmaya başladı.


Gündem 16.03.2021 12:31:00 0
Sivasta kadın kooperatifleri birlikte güçleniyor

SİVAS (İGFA) - Sivasta kadın kooperatiflerinin önemine dikkat çekmek amacıyla Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde ‘Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Program öncesi, Vali Salih Ayhan ve katılımcılar, kadın kooperatifi ürünlerinin yer aldığı stantları gezdi.

Kooperatifler adına; Gemerek Kadın Kooperatif Başkanı Aslı Öztoprak, Gürün Kadın Kooperatifi Başkanı Sinem Akarsu ve Zara Kadın Kooperatifi Başkanı Tülay Karakuş konuşma yaptı. Kadın kooperatiflerinin yaygınlaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür eden kooperatif başkanları,  azimle çalışarak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Sivasta 126 kadının bir araya gelerek kurduğu ikisi merkezde, diğerleri de ilçelerde olmak üzere 20 adet Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifinin tek çatı altında güçlerini birleştirerek üretime başladığını söyleyen Vali Salih Ayhan, il genelinde kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması, kadınların ekonomik hayata katılımlarının artırılması ve özellikle tarımsal alanda üretimin örgütlü olarak yapılması amacıyla bir süredir kadın kooperatifleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kooperatiflerdeki ürün yelpazesi hakkında da bilgi veren Vali Ayhan, programın sonunda eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ile birlikte Kadın Girişim ve Üretim Kooperatiflerinin temsilcilerine teşekkür belgelerini takdim etti.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek