Sokağa çıkma kısıtlaması başladı!


Gündem 22.05.2021 07:30:00 0
Sokağa çıkma kısıtlaması başladı!

Tam kapanma sonrası 1 Hazirana kadar sürecek kademeli normalleşmede hafta sonu kesintisiz kısıtlamalar devam edecek. Bu akşam 21.00de başlayan kısıtlama, 24 Mayıs Pazartesi saat 05.00te sona erecek.

Kademeli normalleşme tedbirleri kapsamında bugün saat 21.00de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması pazartesi 05.00te sona erecek.

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma sonrası vaka sayıları hızla düşerken, 17 Mayıs itibarıyla kademeli normalleşme dönemi başladı.

Kademeli normalleşmeyle birlikte hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başlarken, hafta sonu yasağı ise cumartesi ve pazar günü olarak belirlendi. Peki hafta sonu kısıtlamalarına marketler saat kaça kadar açık olacak? 1 Haziran sonrası normalleşme planında hafta sonu yasakları olacak mı?

İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Kademeli normalleşmeyle birlikte hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak şekilde ve pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

23 GÜN SONRA BİR İLK

Türkiye, tam kapanmanın ardından 23 gün sonra ilk kez hafta sonu yasaklarını yaşayacak. 1 Hazirandan sonra ise vaka sayılarındaki düşüşe bağlı olarak normalleşme adımlarının atılması ve hafta sonu yasaklarının kaldırılması da planlanıyor.

HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?

Vatandaşlar hafta sonu yasaklarının gelmesiyle birlikte marketlerin açık olup olmadığını da merak ediyor. Özellikle A101, BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi zincir marketlerin açık olup olmadığı araştırılıyor.

Yayımlanan genelgeye göre zincir marketler hafta sonu açık olacak. Çalışma saatleri de daha önceki hafta sonu yasaklarında olduğu gibi 10:00 ila 17:00 arasında olacak.

MARKETLER DIŞINDA NERELER AÇIK OLACAK?

Genelgede "Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir" denildi.

HAFTA SONU PAZAR KURULMAYACAK

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre hafta sonu pazar yerleri kurulmayacak. Hafta içi kurulacak pazarlar ise sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında açık olabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Sokağa çıkma kısıtlamasının biteceği tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Kademeli normalleşmenin 1 Hazirana kadar devam edeceği aktarıldı.

Bu kapsamında vaka sayısının durumuna göre ilerleyen haftalarda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden ele alınması ön görülüyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi