Gündem

Gündem Haberleri

Su ürünlerinin ihracat mutluluğu

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü son 1 yıllık dönemde ihracatta 2,5 milyar doları geçmenin mutluluğunu yaşıyor.


Gündem 18.04.2021 10:30:00 0
Su ürünlerinin ihracat mutluluğu

İZMİR (İGFA) - 2023 yılında 3 milyar dolar ihracat hedefleyen Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, 1 Nisan 2020 – 31 Mart 2021 döneminde ihracatını yüzde 4’lük artışla 2 milyar 436 milyon dolardan, 2 milyar 523 milyon dolara taşıdı.

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatında aslan payını 1 milyar 108 milyon dolarlık tutarla su ürünleri sektörü alırken, 496 milyon doları kanatlı eti, 277,6 milyon doları yumurta ihracatından olmak üzere Kanatlı sektörü rekora 773,5 milyon dolarlık katkı sağladı. Çin’e ihracat vizesi alan süt ürünleri sektörü 310 milyon dolar dövizi ülkemize kazandırırken, bal ihracatı 25 milyon dolar şeklinde gerçekleşti. Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün kapsamına giren diğer ürünler ise 306 milyon dolarlık ihracat performansı ortaya koydu.

EGE ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİRDİ

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün son 1 yıllık dönemde gerçekleştirdiği 2,5 milyar dolar ihracatta aslan payını 1 milyar 25 milyon dolarlık tutarla Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği aldı.

“İhracatta 1 milyar dolarlık kritik seviyeyi geçtik. İhracatçı Birlikleri arasında Şampiyonlar Ligi’ne girdik” diyen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türkiye’nin su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatının yüzde 40’tan fazlasının Egeli ihracatçılarca gerçekleştirildiğini dile getirdi.

 


İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Anayasa Mahkemesi'nde görev değişikliği Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, görevini Kadir Özkaya'ya devretti.
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı