Sümeyye Bayraktar'dan Derya Yanık açıklaması: "KADEM’in liyakatini gösteren bir durum"


Siyaset 25.04.2021 23:43:00 0
Sümeyye Bayraktar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Derya Yanık'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için "kişisel yetkinlik ve donanımı" nedeniyle tercih edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık'ın getirilmesi kararına ilişkin konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sümeyye Erdoğan Bayraktar "İstanbul Sözleşmesi’nden çekildik. Bu kararı bekliyor muydunuz? Bundan sonra kadın hakları konusunda nasıl bir yol izleyeceksiniz?" sorusuna "Kadın haklarının tesisi için İstanbul Sözleşmesi’nden önce de mücadele veriliyordu, sonrasında da belki daha güçlü bir şekilde verilmeye devam edilecek. Bu noktada, kadın hakları tartışmasının sağlıklı bir zemine çekilmesi için çaba göstereceğiz. Ne baskıcı ve kısıtlayıcı önyargıların ne de LGBT lobisinin uluslararası ölçekteki propagandasının, kadın hakları mücadelesine zarar vermesine razı olabiliriz. Kadın hakkı denince bunun sadece Batılı ve seküler bir tanımlaması olmadığını; temelde büyük bir ortak payda olmakla birlikte, her kesimin, her toplumun bu hakları kendi inancı ve toplumsal gerçekliklerine göre tanımladığını göstermek mühim" diye yanıt verdi.

"ÇOK AÇIK KONUŞACAĞIM"

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına kendisinin de yönetiminde olduğu, AK PARTİ'ye yakınlığıyla bilinen kadın örgütü KADEM'den Derya Yanık'ın getirilmesine ilişkin "İki dönemdir KADEM’den isimleri görüyoruz Aile Bakanlığı koltuğunda. Bu konuda çeşitli yorumlar da yapılıyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Son iki dönemin üst üste gelmesi tabii ki bir tevafuktan ibaret. Şunun altını çizmek isterim, her iki bakanımızın da tercih edilme nedeni, onların KADEM’le ilişkileri değil, kişisel yetkinlik ve donanımlarıdır. Zaten yetkinlikleri dolayısıyla KADEM’de bulundular. Bu da KADEM’in potansiyelini ve liyakatini gösteren bir durum. Çok açık konuşacağım, bana sorarsanız, ben KADEM’in hiçbir siyasi tartışma içine girmesini istemem. Ama nihayetinde alanımız kadın hakları, siyasetin bir konusu. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın pek çoğu da siyaseten duyarlı ve aktif insanlar. Dolayısıyla nasıl ki akademide, özel sektörde, sendikalarda yer edinmiş kişilerin sıklıkla siyasette görev aldığını görüyorsak, sivil toplum kuruluşları ile siyaset arasında da insan kaynağı ve tecrübesi anlamında bir geçişkenlik olması çok doğal."


HEKTAŞ iddiaları yalanladı HEKTAŞ iddiaları yalanladı
Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı
Beylikdüzü'nde kadınlara öz savunma eğitimi Beylikdüzü'nde kadınlara öz savunma eğitimi