SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDE OLACAĞIZ


Siyaset 12.07.2021 00:53:00 0
SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDE OLACAĞIZ

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yardımcıları Oğuzhan Erdoğan ve Yasin Çiçek ile beraber bugün Eğirdir çıkarması yaptılar.

Eğirdir'de kendilerini karşılayan Başkan Veli Gök ilk olarak Bucak heyetini Akpınar Teras Park'ta ağırladı. Akpınarın Eğirdir'e kuş bakışı manzarası karşısında hayranlıklarını gizleyemen heyet manzara eşliğinde kahvelerini içerek sohbet ettiler. Daha sonra Başkan Gök'ün Eğirdir' kazandırdığı önemli bir hizmet olan yüzme havuzu tesislerini ziyaret ederek sistemi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Oradan sıfır atık projesi kapsamında yapılan alanı incelemeye giderek oradada incelemelerde bulundular. Sıfır atık alanından ayrılan heyet Eğirdir'in  Dündar Bey Medresesini Ziyaret ettiler.

Açıklama yok.

Dündar Bey Medresesi (Taş Medrese) tarihi şu şekilde:

Eğirdir 14. yüzyılın Anadolu beyliklerinden Hamitoğulları Beyliğinin başkentiydi. Bu beyliğin ilk beyi Dündar Bey kenti imar ettirdi. Bu arada medreseyi de 1301 yılında yaptırdı. Medrese o günkü kent surlarına bitişikti. İki katlı, açık avlulu ve çift eyvanlıdır. Ancak üst kat yıkılmıştır. Giriş katında 11 odası vardır. Medresede iki adet kitabe vardır. Bunlardan biri eyvan üzerinde olan Dündar Bey'e ait kitabedir. Diğeri ise medresenin en göz alıcı yanı olan görkemli giriş kapısı üzerinde olup bu kitabede Anadolu Selçuklu sultanlarından II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in (1237-1246) adı okunmaktadır. Bunun sebebi kapının Eğirdir'in 3 kilometre kadar kuzeyinde yer alan ve II. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılmış olan bir kervansaray öreninden alınmış olmasıdır.

DÜNDARBEY MEDRESESİ | Kültür Portalı

Mimari
Dündar bey medresesi mimarisi dikdörtgen planlı olup kuzey-güney yönünde uzanmaktadır. Açık avlulu medreseler grubuna girmektedir. Girişin karşısında tek eyvanı kuzeyde eyvanın her iki yanında yer alan hoca odaları beşik tonozlarla örtülüdür. Eğirdir II. Gıyaseddin Keyhüsrev Kervansaray'ından sökülerek buraya getirilmiş taç kapısı ve giriş cephesindeki taşlar ve medresenin kuzeydeki sivri kemerli eyvan dikdörtgen formlu bir kapıyla dışarıya doğru açılmaktadır.Yapının sütun başlıklarındaki kartal kabartmalar devşirme malzemesi olarak kullanılmıştır. Ortada kare formlu havuzu bulunan yapı avluya açılan öğrenci hücreleri ve ortadaki avlu sağlı sollu üçer sütunun taşıdığı sivri kemerli revaklarla çevrilidir. Medrese eyvan alınlığında bulunan kitabe yazıtında Medresenin ilk temel taşları ve yapımının Hicri 701 / Miladi 1301 yılında Hamidoğullarından Dündar Bey tarafından yaptırıldığı yazılıdır. Ortadaki avlu sağlı sollu üçer sütunun taşıdığı sivri kemerli revaklarla çevrili olan yapı, Hamidoğulları’nın günümüze kadar sağlam kalabilmiş en iyi korunmuş mimari eseri olduğu sanılmaktadır.

Açıklama yok.

Dündar bey medresesi
Medrese 1960 yılından sonra restorasyondan geçmiş olup halen çarşı olarak hizmet görmektedir.

Ak Parti'li heyet, Medrese ziyaretinden sonra elektrikli bisikletle (ADA) turu yaparak AYA STEFANOS (YEŞİLADA) KİLİSE'sini ziyaret ettiler. Oradan ayrılan heyet sahil projesi kapsamında yapılan çalışmaları incelediler. Bucak belediye başkanı Ünal'a çalışma sürecini aktaran başkan Gök, maliyet ile ilgilide bilgiler verdi.

Açıklama yok.

ELEKTRİKLİ TEKNEYE HAYRAN KALDILAR

Elektrikli tekne turu ile ziyaretlerine devam eden Bucak heyeti ve Başkan Gök, Eğirdir'in MAVİ SULARINA doğru hareket ettiler.

Açıklama yok.

Göl'ün ortasında Eğirdir'i daha farklı açıdan görmeleri karşısında büyülendiklerini aktaran heyet, Elektrikli tekneye hayran kaldılarını bellirtiler.Uzun süre Eğirdir Gölü üzerinde turlayarak yapacakları hizmetleri istişare eden AK Partili belediye başkanları ve heyetleri daha sonra ihale aşamasında olan ve yakın bir zamanda çalışmalarına başlanacak olan Millet Parkını ziyaret etmek için elektrikli tekne turunu sonlandırıp MİLLET BAHÇESİ'nin yapılacağı alana gittiler. Oradanda Eğirdir belediyesinin bakımı ve kontrolündeki Hayvanat bahçesine gidip Parkı gezdiler.

Açıklama yok.

İSTİŞARE'YE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Bucak belediye başkanı Emrullah Ünal, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada istişareye verdikleri önemden bahsetti...

Eğirdir belediye başkanımız Sayın Veli Gök'ün çalışmalarını bizler de yakından takip ediyoruz. Yaklaşık iki buçuk yıllık görev süremiz boyunca hemşerilerimize hizmet etmek, ilçelerimizi daha yaşanılır hale getirmek için hep beraber var gücümüzle çalışıyoruz. Karşılıklı her zaman bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bugün Eğirdir'de yapılan çalışmaları yerinde görmek- incelemek başkanımızla istişare etmek için Heyetim ile beraber Eğirdir'e gelerek Sayın başkanımızın misafiri olduk. Gerçek'ten Eğirdir'imize Sayın Başkanımız Veli Gök'ün belediyeciliği ile hayran kalmamak elde değil. Başkanımız sağ olsun bizleri burada çok iyi ağırladı. Gerçekten Veli Başkan Eğirdir'de son iki buçuk yıldır yaptığı çalışmalar gözle görülür durumda kendini gösteriyor. Özellikle turizme yönelik yaptığı çalışmalar, istihdama yönelik yaptığı çalışmalar gözle görülür şekilde kendini gösteriyor. Eğirdir'in daha çok hizmet alması noktasında yaptığı projeler ülkemizin birçok konuda kaderini değiştirdiğini biliyoruz.

Açıklama yok.

VELİ BAŞKAN İLE SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDE OLACAĞIZ

Biz de Sayın başkanımızı yakın bir zaman içerisinde Bucak'ta misafir ederek kendi çalışmalarımızla ilgili yine istişare ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Biz AK Parti olarak istişareye çok önem veren bir partiyiz. Milletimize hizmet etme noktasında gece gündüz, hafta sonu demeden çalışıyoruz. Bu ziyaretlerimizi sık sık kendi aramızda gerçekleştirerek birlikte daha neler yapabiliriz diye kafa yoruyoruz. Dediğim gibi bugün eğirdir'e gerçekten hayran kaldık ve Sayın başkanımızıda bizler de Bucak ilçemizde ağırlayarak çalışma odaklı birbirimizin sürekli iletişim halinde olacağız dedi.

Açıklama yok.

BU ZİYARETLERİMİZ SIK SIK DEVAM EDECEK

Başkan Gök yaptığı açıklamada: "Bucak heyetini Eğirdir'de ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başarılı bir şekilde Bucak'ta büyük hizmetler yapan Sayın Emrullah Ünal ve heyeti ile birlikte bu hafta sonunu Eğirdir de geçirmek için Sayın başkanımızı davet ettik ve sağ olsun bizleri kırmayarak buraya gelerek beraber istişareler gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmaları yerinde göstererek karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk. Bu ziyaretlerimiz sık sık devam edecek. Bizlerde Bucak'a giderek Sayın başkanımızın çalışmalarını inceleyerek birbirimize ne artılar kazandırabiliriz anlayışında olacağız dedi. Bugün Sayın başkanımız Eğirdir'imize teşrifleriyle şeref verdi. Kendisini ağlamaktan son derece memnun olduk ifadelerini kullandı.

Açıklama yok.


İzmir'de konut satışlarında artış İzmir'de konut satışlarında artış
BaşkentRay'da rekor BaşkentRay'da rekor
Sunay Akın Eczacılık Kültürü Müzesi’ni Başkan Özdemir’e anlattı Sunay Akın Eczacılık Kültürü Müzesi’ni Başkan Özdemir’e anlattı
Gölcüklüler doğa yürüyüşünde buluşacak Gölcüklüler doğa yürüyüşünde buluşacak
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı! 11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!