Sütçü İmam’da ilaç skandalı iddiası


Gündem 18.07.2021 18:30:00 0
Sütçü İmam’da ilaç skandalı iddiası

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yatan hastalara son kullanım tarihileri geçen ve üzerlerine yeni tarihli etiketlerin yapıştırıldığı iğnelerin yapıldığı iddia edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan hastane, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun ilaçların kullanıma uygunluk verdiğini savundu. Açıklamada ayrıca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun kullanımına onay verdiği ilaçları 9 ay sonra da toplatılmasına karar verdiği belirtildi.

Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastalara yapılan iğnelerin son kullanım tarihlerinin geçtiği, bir hemşire tarafından fark edildi. Ampul üzerindeki etiketlerde son kullanım tarihleri 2020 yazarken, ampulün camına işlenmiş son kullanım tarihlerinin daha eski olduğunu fark eden hemşire, durumu ilgili kişilere bildirdi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hastanenin internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu ilacın son kullanma tarihinin geçtiğinin ortaya çıkmasının ardından bilgilendirilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ilaçların kullanıma uygunluk verdiği belirtildi.


Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek